SiolNET. Avtomoto Novice
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Avtosalon Ženeva

Ženevsko razstavo odpovedali tudi za 2021, sledi prodaja?

0,07

termometer

Avtosalon Ženeva 2019
Foto: Newspress

Kar smo napovedali že včeraj, je nekaj ur pozneje postalo uradno. Tradicionalne avtomobilske razstave v Ženevi prihodnje leto ne bo, organizatorji bi dogodek najraje prodali. Pogoji posojila ženevskega kantona zanje niso sprejemljivi.

Ženevska avtomobilska razstava je bila eden vrhuncev evropske avtomobilske industrije. Epidemija novega koronavirusa bo očitno neposredno vplivala na spektakel ob Ženevskem jezeru. Organizatorji so ga morali letos v zadnjem hipu odpovedati, to pa jim je prineslo stroške v višini okrog 11 milijonov švicarskih frankov (10,2 milijona evrov). Glede na njihovo anketo med razstavljavci, ki so dvomili o lastni prisotnosti ob morebitni izvedbi salona prihodnje leto in so raje kot vrnitev omenjali marec čez dve leti, so ga za 2021 že uradno odpovedali.

Pogoji posojila niso bili sprejemljivi

Oblasti ženevskega kantona so organizatorjem sicer ponudile skoraj 16 milijonov evrov posojila, a pogoji za tak dogovor za organizatorje niso bili sprejemljivi.

V tem primeru bi morali izvesti razstavo že prihodnje leto, prvi milijon švicarskih frankov posojila pa tudi vrniti že do meseca junija.

Kakšna bo prihodnost največjega javnega dogodka v Švici?

Ženevskega avtomobilskega šova prihodnje leto torej ne bo, vprašljiva je tudi njegova nadaljnja prihodnost. Trenutni organizatorji želijo dogodek prodati razstavišču Palexpo SA, ki je bil tradicionalni gostitelj najpomembnejše avtomobilske razstave v Evropi in tudi največjega javnega dogodka v Švici.

Po besedah organizatorjev je bil ekonomski prispevek za lokalni kanton z njim vsako leto okrog 200 milijonov švicarskih frankov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin