SiolNET. Avtomoto Novice
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Avtosalon Ženeva

Nov šov v Ženevi, če sploh, kvečjemu v 2022?

0,10

termometer

Ženeva 2020
Organizatorji so se po letošnji odpovedi znašli v resnih finančnih težavah. Foto: Reuters

Organizatorji avtomobilskega salona v Ženevi so se po letošnji odpovedi znašli v velikih težavah in izključena ni niti finančna likvidacija.

Marčevski avtomobilski salon v Ženevi je sovpadal z začetkom epidemije koronavirusa covid-19 v Evropi in le nekaj dni pred odprtjem za dva načrtovana novinarska dneva so ga morali organizatorji odpovedati. Promotor in organizator tega tradicionalnega salona, družba Palexpo SA, zdaj ne skriva skrajno resnega položaja.

Rešitev morajo poiskati do septembra, sicer se jim morda obeta tudi finančna likvidacija, je direktor salona Sandro Mesquita povedal za ženevski La Tribune de Geneve.

V tem primeru bi morali prodati svojo lastnino in nepremičnine, pa tudi blagovno znamko in delnice Palexpo SA.

Zavrnili skoraj 18 milijonov evrov posojila

Lokalne oblasti v Ženevi so sicer organizatorjem že ponudili 17,7 milijonov evrov finančnega posojila, s katerim bi lahko enostavneje izvedli priprave na razstavo v letu 2021. Toda pogoji za posojillo so bili za Mesquito nesprejemljivi, saj bi morali izvedbo dogodka zaupati zunanjim izvajalcem.

Organizatorji so s strani razstavljalcev sicer dobili podporo, a s predlogom za izvedbo razstave v letu 2022 in ne že prihodnje leto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin