Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
18.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Audi Ekskluzivni Avtomoto Boris Popovič

Četrtek, 16. 5. 2013, 18.54

8 let, 3 mesece

Za koprsko občino je dovolj dober samo audi A8 4,2 TDI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Koprska mestna občina išče najem rabljenega avtomobila, toda v času varčevanja in avtomobilskega "downsizinga" so zahteve v razpisu zelo visokoleteče. Ciljajo Koprčani na luksuznega audija A8 4,2 TDI?

Najemnik, torej Mestna občina Koper, za lastne potrebe prek razpisa išče operativni najem rabljenega vozila, ki ne sme biti starejše od štirih let in ne sme imeti več kot 45 tisoč kilometrov.

Razmišljamo, da bi predstavnik občine (gre za župana Borisa Popoviča?) kvečjemu potreboval varen, varčen, zmogljiv, udoben ter seveda dovolj ugleden avtomobil. Izbira na avtomobilskem trgu bi ob takih pogojih lahko bila zelo velika.

Toda v Kopru so razpis pripravili z zelo natančnimi in čisto nič ohlapnimi razpisnimi pogoji, kateremu ustreza le en avtomobil.

Iščejo namreč limuzino, ki: - ne sme biti lažja od 1950 kilogramov - zmore tovoriti vsaj 600 kilogramov - ne sme imeti več kot 560 litrov prtljažnika - platišča mora biti vsaj "20-colska" (kaj pa meroslovje?) - pnevmatike pa ne ožje od 255 milimetrov.

Ta limuzina mora imeti: - štirikolesni pogon - vsaj 7-stopenjski samodejni menjalnik - ne sme nuditi preveč moči (258 kW) in navora (800 Nm).

In pogoj, ki ponudbo omeji na en model, točno določene različice: - ta limuzina mora vsebovati 8-valjni dizelski motor.

Nekdaj so osemvaljne dizle ponujali tudi pri Mercedes-Benzu in BMW-ju, a pred več kot štirimi leti. Nekdaj je bil na voljo tudi ljudski "folk-svagen" phaeton z desetvaljnim dizlom, a v današnjih časih so inženirji sposobni izdelati primerljivo zmogljiv in hkrati varčen avtomobil tudi z vgradnjo samo 6-valjnega dizelskega motorja.

Pri vsem tem je skoraj ironično, da Mestna občina Koper zahteva vozilo z nizkimi emisijami, pod to postavko pa smatra, da so emisije ogljikovega dioksida nižje od pravzaprav "umazanih" 199 gramov na kilometer.

Seveda tako natančno prikrojevanje parametrov razpisa kar kliče po nejevolji nas davkoplačevalcev.

Ne spreglejte