SiolNET. Avtomoto Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
MG Motors v Evropi

Vse več uspeha “kitajcev”, ki jih najdemo tudi v Sloveniji

0,56

termometer

MG ZS EV
Pri MG Motors so lani v Evropi skupno prodali 25.619 avtomobilov, kar je bilo 81 odstotkov več kot leta 2019. Foto: Gregor Pavšič

MG je sicer nekdanja britanska znamka, ki pa je zdaj v lasti kitajske družbe SAIC. V prvih štirih mesecih so letos v Evropi prodajo povečali za 79 odstotkov. Njihov prvi prodajni adut je še vedno električni športni terenc ZS EV.

Ta kitajski avtomobil, ki si kar nekaj delov v notranjosti deli z volkswagni, SAIC je namreč na kitajskem partner Volkswagna, smo pred meseci že preizkušali. MG ZS EV je prostoren in z vidika dosega dokaj dobro uporaben športni terenec, ki je predvsem nekaj tisočakov cenejši od najbližje konkurence. ZS EV je tudi najbolje prodajani avtomobil družbe MG Motors v Evropi.

MG ZS EV Avtomoto Kitajski SUV v Sloveniji: marsikje preseneti, a ima omejitve #foto

MG ZS EV Foto: Gregor Pavšič Prodaja v 14 različnih evropskih državah

Letos so v prvih štirih mesecih v Evropi prodali 10.811 avtomobilov, od tega je bilo 6.131 prav modelov ZS EV. Lani so jih skupno prodali 25.619, kar je bilo 81 odstotkov več kot leta 2019.

MG Motors avtomobile prodaja v 14 različnih evropskih državah, med njimi prek zasebnih trgovskih partnerjev tudi v Sloveniji. Letos nameravajo celo podvojiti število trgovcev na več kot dvesto.

Letos sledi še električni karavan

Medtem ko MG v Sloveniji letno proda nekaj deset električnih ZS EV, je glavni trg za znamko Velika Britanija. Tam prodajo tri četrtine vseh avtomobilov. Na Otoku je bil MG Motors letos do konca aprila uspešnejši od znamk kot so Honda, Suzuki, Mazda, Fiat, Dacia, Jaguar in podobno.

Letos bodo prodajni ponudbi izven Velike Britanije dodali še električnega karavana MG 5, kar bo sploh prvi električni karavan na slovenskem avtomobilskem trgu.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin