SiolNET. Avtomoto Novice
1,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Najprestižnejši volvo vseh časov ne pride v Evropo

Volvo S90 excellence – tako prestižnega še ni bilo #video #foto

1,50

termometer

Volvo je posebej za kitajski trg pripravil posebno izvedenko prestižnega S90, v katerem je sovozniški sedež prepustil prostor televiziji. Najprestižnejši volvo vseh časov bo na ceste prišel prihodnje leto, v Evropo pa ga ne bo.

1 / 11
2 / 11
3 / 11
4 / 11
5 / 11
6 / 11
7 / 11
8 / 11
9 / 11
10 / 11
11 / 11

[video: 60778 / ]

Volvo sovoznika zamenjal s televizijo

Volvo S90 excellence - najbolj prestižen volvo vseh časov Foto: Volvo

Ali je posebej prestižna izvedenka že tako luksuznega avtomobila, kot je S90, izključno posledica vse zahtevnejšega in vse večjega kitajskega trga, ali pa je tovrstno dobrikanje petičnim direktorjem tudi del globalnega načrta, še ni povsem jasno. Velja, da S90 excellence, podaljšana in s prestižnimi dodatki dodatno oplemenitena podaljšana izvedba običajnega S90, v tem trenutku dviguje prah kot le redkokateri avtomobil.

Največja sprememba v primerjavi z običajnim S90 bode v oči. Volvo je storil korak naprej pri razvajanju kupcev, ki vožnjo najraje zaupajo šoferju, in jim ponudil novo raven pisarniškega udobja na štirih kolesih.

Naloga t. i. dodatka lounge console je optimalnejše delovno in sprostitveno okolje v zavetju avtomobilske kabine. Strokovnjaki za notranjost so novo izvedenko oplemenitili s še kakovostnejšimi materiali. Naloga t. i. dodatka lounge console je optimalnejše delovno in sprostitveno okolje v zavetju avtomobilske kabine. Strokovnjaki za notranjost so novo izvedenko oplemenitili s še kakovostnejšimi materiali. Foto: Volvo

Naslon za noge, kristalni kozarci in hladilnik

Volvo S90 excellence - najbolj prestižen volvo vseh časov Foto: Volvo

Poleg očitnega dodatka, velikega zaslona in vmesnika, prilagojenega tako zabavi kot zagotavljanju optimalne delovne izkušnje, S90 excellence ponuja še velikansko panoramsko streho in zložljive delovne mizice.

Uporabnik bi lahko uporabljal tudi kopico pametno zasnovanih odlagališč, greto in hlajeno držalo za pijačo, prilagodljiv naslon za noge, štiripodročno klimatizacijo prostora, masažo zadnjih sedežev in še marsikaj. Pika na i sta hladilnik in kozarci iz kristala švedskega steklarja Orrefors.

Edini pogonski sklop na voljo bo hibridni, z oznako T8, ki smo ga na Avtomotu nazadnje preizkusili in pohvalili v modelu XC90. Edini pogonski sklop na voljo bo hibridni, z oznako T8, ki smo ga na Avtomotu nazadnje preizkusili in pohvalili v modelu XC90. Foto: Volvo

Za Kitajce in Američane. V Evropo ga ne bo.

Izvedenka S90 excellence, za katero Volvo pravi, da je njihov najprestižnejši avtomobil v zgodovini znamke, bo na voljo tudi kot štirisedežnik, torej brez posebnega zaslona namesto sovoznikovega sedeža. Prvotni načrti poleg prodaje kitajskim kupcem napovedujejo tudi razvajanje ameriških kupcev.

Izvedenka excellence je zasnovana na podaljšanem volvu S90, ki je od običajnega daljša za 12 centimetrov. Kupci jo bodo lahko naročili tudi brez velikega zaslona in z vozniškim sedežem. Izvedenka excellence je zasnovana na podaljšanem volvu S90, ki je od običajnega daljša za 12 centimetrov. Kupci jo bodo lahko naročili tudi brez velikega zaslona in z vozniškim sedežem. Foto: Volvo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 68
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin