SiolNET. Avtomoto Novice
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Volkswagnovi patenti: avtomobil brez vetrobranskega stekla?

1,13

termometer

Volkswagnovi uradni patenti kažejo na oblikovalske smernice, ki jih želi največji evropski proizvajalec avtomobilov uporabiti pri svojih prihodnjih električnih avtomobilih. Serijske različice so oddaljene še vsaj deset let.

Volkswagnovi oblikovalci rišejo avtomobile brez vetrobranskega stekla. Lahko taka rešitev kdaj pride v serijsko proizvodnjo? | Foto: Volkswagen Volkswagnovi oblikovalci rišejo avtomobile brez vetrobranskega stekla. Lahko taka rešitev kdaj pride v serijsko proizvodnjo? Foto: Volkswagen

Že predstavljeni I.D. ne bo edini električni volkswagen

Volkswagen je na letošnjem avtomobilskem salonu v Parizu razkril študijo električnega vozila prihodnosti, ki je z novo platformo za električna vozila napovedal še več tovrstnih vozil iz Wolfsburga. Študija I.D. bo postala serijska konec desetletja, tej pa bo sledilo še več vozil. Med temi bodo tudi električni športni terenec in družinski enoprostorec, razkrivajo skice in podatki, ki so jih objavili pri angleškem avtomobilskem tedniku Autocar.

Vrata se odpirajo navzgor. | Foto: Volkswagen Vrata se odpirajo navzgor. Foto: Volkswagen

Futuristične rešitve, ki bodo težko postale serijske

To dokazujejo tudi skice patentov, ki jih je Volkswagen vložil pri nemškem uradu za varstvo avtorskih in intelektualnih pravic. Skica prikazuje precej športno naravnan avtomobil z dvema paroma vrat, ki se odpirajo navzgor, na zadku pa je iztegljiv zračni spojler. Največja posebnost skice je dejstvo, da vozilo nima klasičnega steklenega vetrobranskega stekla. Čeprav je to morda napoved elementov samovozečih avtomobilov, se zdi precej neverjetno, da bi tovrstna rešitev v srednjeročni prihodnosti postala del serijskega Volkswagnovega avtomobila.

Tehnične podrobnosti novih električnih volkswagnov še niso znane. Študijo I.D. je v Parizu poganjal elektromotor s skoraj 170 "konji".

Volkswagen patent | Foto: Volkswagen Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin