SiolNET. Avtomoto Novice
2,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen passat

Volkswagen ustavil proizvodnjo klasičnega passata

2,22

termometer

Volkswagen passat
Volkswagen model passat proizvaja že vse od leta 1973. Foto: Volkswagen

Volkswagen je končal proizvodnjo limuzinskega passata, še naprej pa bodo izdelovali bolj priljubljeno karavansko izvedbo. Novega passata lahko pričakujemo prihodnje leto.

Že pred meseci so se pojavile napovedi o spremembah v Volkswagnovi proizvodnji in racionalizaciji ponudbe modelov, ki so vključevale tudi passata kot enega od stebrov znamke. Nemci so se z njim umaknili iz ZDA, zdaj pa se tudi v Evropi ustavlja pot vsaj za njegovo limuzinsko izvedbo. Volkswagen je proizvodnjo ustavil ob koncu lanskega leta, je poročal britanski Autocar in tudi dobil potrditev iz Wolfsburga.

Volkswagen passat B1 Avtomoto Kakšen lepotec, ga prepoznate? Na cesti po 35 letih.

Iz konfiguratorjev so ga marsikje že umaknili

V Sloveniji je vsaj prek spletne strani še mogoče videti limuzinskega passata, v Avstriji in Nemčiji ne več. Še naprej pa bo tudi na teh trgih na voljo karavanski passat, ki je bil tudi prodajno precej uspešnejši od limuzinskega.

Volkswagen bo naslednika osme generacije passata predvidoma predstavil prihodnje leto. Nekaj časa je bila usoda devete generacije celo negotova zaradi vse boljše prodaje konkurenčnega (in dražjega) arteona, prav tako pa tudi zaradi napovedanega primerljivega električnega avtomobila iz družine ID. 

Arteon je znotraj Volkswagna postal resna konkurenca passatu. Arteon je znotraj Volkswagna postal resna konkurenca passatu. Foto: Volkswagen

Eden od prihodnjih električnih avtomobilov iz družine ID. Eden od prihodnjih električnih avtomobilov iz družine ID. Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin