Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
27. 8. 2018,
5.55

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Andrej Jereb Toyota Gazoo Racing Slovenija Toyota

Ponedeljek, 27. 8. 2018, 5.55

5 let, 8 mesecev

V Sloveniji toyota GT 86 R3, prvi jo bo vozil Andrej Jereb

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Toyota GT 86 R3 Jereb | Pri minimalni masi 1.080 kilogramov ima štirivaljni atmosferski motor te toyote moč 171 kilovatov (232 "konjev"). Moč se prenaša na zadnji par koles.  | Foto Gregor Pavšič

Pri minimalni masi 1.080 kilogramov ima štirivaljni atmosferski motor te toyote moč 171 kilovatov (232 "konjev"). Moč se prenaša na zadnji par koles.

Foto: Gregor Pavšič

Toyotin športni program z vrnitvijo v svetovno prvenstvo v reliju bo imel svoj del tudi v Sloveniji. Toyota Gazoo Racing Slovenija dopolnjuje serijske športne avtomobile tudi s tekmovalnim programom. Njihov ambasador in voznik relija Andrej Jereb bo z dirkalno toyoto GT-86 R3 nastopil na reliju v Novi Gorici.  

Toyota ima kot eden največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu tudi bogato zgodovino v avtomobilskem športu. Poleg aktivnosti v vztrajnostnih dirkah so se lani po 18 letih vrnili v svetovno prvenstvo v reliju, kjer so v preteklosti osvojili že skupno sedem naslovov svetovnega prvaka.

Nadaljevanje vizije o izdelavi vse boljšega avtomobila

Te aktivnosti je Toyota združila pod imenom Gazoo Racing, ki uteleša vizijo ustanovitelja družbe Kiičira Toyode, da prek skrajnega preizkušanja vozil na dirkah izdelujejo vse boljše avtomobile za vsakodnevne uporabnike po vsem svetu. Ta zagon pri Toyoti velja tudi danes. Želja izdelovati vse boljše avtomobile, ki bodo imeli izpostavljeno tudi vozniško dinamiko, je eno osnovnih načel današnjega predsednika podjetja in Kiičirovega vnuka Akia Toyode.

Avtomoto Divja toyota, ki je ni mogoče več kupiti #foto

Video: Prvi preizkus avtomobila na Vranskem

Toyota se je v zadnjih dveh letih zelo uspešno vrnila v svetovno prvenstvo v reliju. Po zaslugi Otta Tanaka so slavili na zadnjih dveh relijih letošnje sezone na Finskem in v Nemčiji. | Foto: Toyota Toyota se je v zadnjih dveh letih zelo uspešno vrnila v svetovno prvenstvo v reliju. Po zaslugi Otta Tanaka so slavili na zadnjih dveh relijih letošnje sezone na Finskem in v Nemčiji. Foto: Toyota

Dve športni toyoti - GT 86 in yaris GRNM ob dirkalni toyoti GT 86 R3. | Foto: Gregor Pavšič Dve športni toyoti - GT 86 in yaris GRNM ob dirkalni toyoti GT 86 R3. Foto: Gregor Pavšič

Andrej Jereb kot uspešen trgovec in ambasador Toyote

Slovenski uvoznik Toyote bo to usmeritev zdaj aktivneje predstavil tudi v Sloveniji. Pod imenom Toyota Gazoo Racing Slovenija bo njihov glavni ambasador postal nekdanji vrhunski voznik relija Andrej Jereb, ki je tudi desetkratni zaporedni dobitnik prestižne nagrade ičiban za slovenskega Toyotinega trgovca z največjim zadovoljstvom strank.

Jerebova športna pot se je začela že leta 1993 in od takrat je osvojil več naslovov državnega prvaka in se pozneje uspešno podal tudi na pot dokazovanja v svetovnem prvenstvu.

Toyota Andrej Jereb ičiban
Avtomoto Že desetič so najboljši trgovec Toyote v Sloveniji

V Slovenijo prispela toyota GT-86 R3

Toyota Gazoo Racing Slovenija je v ta namen pripeljala nov dirkalnik. To je toyota GT-86 R3, ki izhaja iz priljubljenega športnega avtomobila in je namenjena preizkusom na pravih športnih tekmovanjih v reliju.

Glasen dvolitrski atmosferski motor, odlična vodljivost in pogon na zadnji par koles se bodo slovenski javnosti prvič predstavili na bližajočem se reliju državnega prvenstva in evropskega pokala FIA v Novi Gorici. Tam bo Jereb nastopil kot predvoznik in na slovenskih cestah prvič predstavil to dirkalno toyoto. Za zdaj dodatni Jerebovi nastopi s tem avtomobilom še niso potrjeni oziroma načrtovani.

Na Vranskem je sicer pred dnevi avtomobil testiral tudi Grega Premrl, lanski državni prvak med dvokolesno gnanimi dirkalniki.

Reli v Novi Gorici bo potekal 7. in 8. septembra, poleg slovenskega državnega prvenstva pa bo spet štel tudi za evropski reli pokal FIA. Organizatorji iz vrst AMD Gorica bodo danes popoldne predstavili vse podrobnosti svoje prireditve, za katero so prejeli več kot sto prijav. Dogodek bo pod pokroviteljstvom nemške družbe MAHLE združil tako klasični reli kot tudi tako imenovani eko reli za vozila z alternativnimi pogoni (električni, priključni hibridi). Ta se bo začel že 6. septembra.

Dirkalnik poganja dvolitrski atmosferski štirivaljni bokser motor. Moč se na zadnji kolesi prenaša prek šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika. | Foto: Gregor Pavšič Dirkalnik poganja dvolitrski atmosferski štirivaljni bokser motor. Moč se na zadnji kolesi prenaša prek šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika. Foto: Gregor Pavšič

Toyota GT 86 R3 Jereb | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Ne spreglejte