SiolNET. Avtomoto Novice
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Parizu prepoved parkiranja električnih skirojev na pločnikih

0,26

termometer

električni skiro Pariz
Foto: Reuters

Pariške oblasti so ta teden napovedale prepoved parkiranja električnih skirojev na pločnikih. Gre za novo potezo v boju proti priljubljeni obliki transporta na dveh kolesih, nad katero se vse bolj pritožujejo pešci.

Skiroje morajo uporabniki parkirati na parkirnih mestih, ki so namenjena avtomobilom in dvokolesnim vozilom z motorjem, je na novinarski konferenci poudarila pariška županja Anne Hidalgo. Prepoved parkiranja bo veljala tudi v parkih in v vrtovih. Nova pravila bodo začela veljati z julijem.

Upravljavci mobilnih aplikacij, kot so Lime, Bolt, Wind in Flash, katerih skiroji so v zadnjih mesecih preplavili ulice francoskega glavnega mesta, bodo morali v skladu s pravili tudi omejiti hitrost skirojev na 20 kilometrov na uro po prestolnici in na osem kilometrov na uro v območjih za pešce.

Volkswagen streetmate cityskater Avtomoto Preboj: zakonsko bodo dovolili električne skiroje

135 evrov kazni za vožnjo po pločniku

Od lani se je v Parizu pojavilo okoli 20 tisoč električnih skirojev. To je vodilo do številnih napetosti, podobno kot v drugih mestih po svetu, od Madrida do Los Angelesa.

Gre za zelo priljubljeno obliko prevoza, ki je enostavna in poceni. Skiro lahko uporabnik odklene s pomočjo aplikacije in ga po uporabi pusti in zaklene kjer koli; pri tem ni vezan na določeno parkirišče ali lokacijo.

električni skiro Pariz Avtomoto V Franciji od septembra prepoved električnih skirojev na pločnikih

In prav v tem je težava, se jezijo kritiki. Skiroji so namreč razpršeni po vsem mestu, ležijo tudi po trgih in ulicah, pogosto pa celo zasedajo ozke pločnike, zaradi česar se morajo pešci umikati na cestišče.

Pariz je že uvedel 135 evrov kazni za vožnjo z električnim skirojem po pločniku.

električni skiro Pariz Novice V Nemčiji odprli pot električnim skirojem Električno skiro MikMik Posel danes Novost v Sloveniji: po kolesih še sistem za najem skiroja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin