Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2014,
10.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Peugeot Družinski Avtomoto

Torek, 18. 3. 2014, 10.55

8 let

Uživate v vožnji? Potem morate preizkusiti peugeota 208!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Peugeot 208 je okretnejši, dobrih 100 kilogramov lažji in predvsem prostornejši od predhodnika. To je avtomobil, ki uspešno povzema praktično vse vrednote sodobne urbane mobilnosti. Preizkusite ga.

Podoba simpatičnega levčka z značajem levjega kralja

Pri snovanju nove generacije najpomembnejšega levčka se je Peugeot ozrl v svojo bogato zgodovino in iz nje potegnil tisto najboljše. S poenostavitvijo pristopa in vrnitvijo h koreninam je ta avtomobil našel nov, prepričljiv zagon. Zato je dejstvo, da za podobo simpatičnega levčka stoji značaj in samozavest levjega kralja. Odlikujeta ga predvsem izjemno nizka poraba, in sicer od 3,4 do 5,8 litra na sto kilometrov ter prostoren prtljažnik. V posebni akcijski ponudbi peugeot 208 dobite že za 9.990 evrov.

Sedite vanj in se prepričajte …

… zakaj se ženskam zdi srčkan, moški pa z njim dobijo povsem zadovoljiv športni izdelek.

… da ponuja razgibano in sodobno notranjost ter za nameček kljub kompaktnejšim urbanemu okolju na kožo pisanim meram več prostora od svojega predhodnika.

… da je vožnja z njim res pregovorno udobna in po želji tudi dinamična oziroma celo atletska, če se na njegovi karoseriji bohotijo legendarne oznake GTI.

… da je z njegovo elektronsko opremo vožnja varnejša ter manj stresna in zmore uspešno posredovati tudi v trenutku vozniške nepazljivosti.

… zakaj se je na testu EuroNCAP kljub kompaktni karoseriji z vsemi petimi osvojenimi zvezdicami suvereno pridružil krogu večjih in dražjih varnostnih odličnjakov.

… da s svojo široko paleto varčnih in zmogljivih motorjev, ki ponuja kar deset različnih pogonskih sistemov, pokriva večino vozniških okusov ob posluhu do okolja. Prav vsi njegovi dizli namreč v zrak spuščajo manj kot sto gramov ogljikovega dioksida na kilometer.

Veliko pozitivnih lastnosti peugeota 208 so pokazali tudi testi uredništva Avtomoto

Izkušeni novinarji Avtomota so med drugim o njem zapisali:

Test: Peugeot 208 1,6 e-HDi Sistem start&stop nas je presenetil z izredno mirnim zagonom motorja in delovanjem, ki v nasprotju z mnogo sistemi deluje povsem nezaznavno. Motor se izklaplja v pravih trenutkih, pogosto še med počasno vožnjo, preden se vozilo ustavi v križišču. Zagon motorja karoserije ne strese niti malo in v dveh tednih se sistem pri delovanju ni zmotil niti enkrat. Tako dobre izvedbe nismo doživeli niti v šest- in večkrat dražjih prestižnih nemških limuzinah.

1,6-litrski dizelski motor je ob umirjeni vožnji na testnem krogu kuril le 3,3 litra goriva, tudi v povprečju pa poraba ni presegla 5,3 litra. Običajno umirjeni vozniki se bodo zlahka vsakodnevno spuščali pod pet litrov.

Test: Peugeot 208 XY To je nova posebna različica dvestoosmice, ki ne bo namenjena toliko doseganju odličnih prodajnih številk kot krepitvi blagovne znamke. Avtomobil s svojim videzom kliče po ekskluzivnosti in drugačnosti.

Test: Peugeot 208 GTI Hvalimo Peugeotov trud ustvarjanja značajsko ognjevitega ambienta. Črni školjkasti sedeži zagotavljajo odličen bočni in stegenski oprijem, napisi GTI (volan, pragovi, vzglavniki) in rdeči dodatki (šivi, deli sedežev, prestavna ročica, vrata) popestrijo kabino in grabijo pozornost. Aluminijasta glava prestavne ročice, stopalke in dvojna spodnja prečka debelega in dobro oprijemljivega volanskega obroča ter v usnje odeta armaturna plošča sklenejo športno sliko.

Hvalimo zmogljivosti, saj avtomobil do 100 kilometrov na uro tudi v praksi zlahka "potegne" v manj kot sedmih sekundah in v primerjavi z najožjima tekmecema pospešuje prepričljivo najbolj odločno in zvezno.

Zdaj pa si svoje mnenje o peugeotu 208 lahko ustvarite tudi sami. Izpolnite zgornji obrazec in se zapeljite z njim!

Vsebino omogoča Peugeot Slovenija

Ne spreglejte