SiolNET. Avtomoto Novice
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Električni skiro namesto starega avtomobila?

Uspešnica v Litvi: tako so pospešili zamenjavo starih avtov

0,12

termometer

električni skiro
Največji del subvencij so do zdaj Litovci porabili za nakup novih električnih skirojev in tudi klasičnih koles. Fotografija je simbolična. Foto: Getty Images

Litovska vlada izvaja zanimiv projekt, ki spodbuja državljane k zamenjavi starega avtomobila z drugačnim in do okolja prijaznejšim tipom prevoznega sredstva. Pridobijo lahko subvencije do tisoč evrov.

Prek ministrstva za okolje so v Litvi razpisali subvencije v skupni višini osem milijon evrov, da bi se čim več ljudi poslovilo od svojih zelo starih avtomobilov in jih zamenjalo z drugačnimi prevoznimi sredstvi za vsakdanjo mobilnost. Kdor to stori, lahko pridobi subvencijo v višini do tisoč evrov.

Skupno se je na pridobivanje subvencij od sredine maja do danes prijavilo 8.518 ljudi, ki lahko denar porabijo za najrazličnejša prevozna sredstva.

Zaradi velikega zanimanja so sredstva povečali še za tri milijone evrov

Do zdaj so Litovci porabili že 95 odstotkov celotnih namenskih sredstev, zato je vlada skupni znesek povečala za dodatne tri milijone evrov, je poročal litovski LRT.

Največ subvencij so porabili za električne skiroje in kolesa (4,95 milijona evrov), pa za električna kolesa (269 tisoč evrov), električne mopede in motocikle (136 tisoč evrov) ter tudi vozovnice za javni transport (50 tisoč evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin