Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 6. 2021,
9.15

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Natisni članek

Dacia Duster Renault Dacia

Petek, 18. 6. 2021, 9.15

2 leti, 10 mesecev

Uradno: ta znak bo kmalu na vseh daciah #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Dacia logotip | Foto Dacia

Foto: Dacia

Tudi Dacia ni imuna na spremembe v avtomobilski industriji, zato so sledili drugim proizvajalcem in tudi oni popravili svoj logotip. Nov je tudi zaščitni znak in drugačne so tudi uradne znamkine barve. A kot pravijo pri skupini Renault, "ob povsem novi vizualni podobi Dacia ohranja zvestobo svojemu poreklu. Ostaja znamka, ki je hkrati dosegljiva in privlačna."

Dacia je skrivoma nov logotip in zaščitni znak že na novem konceptu bigster, ki so ga razkrili januarja letos. Logotip je osrednji del nove celostne podobe in stavi na minimalistično obliko črk. Najbolj pozorni bodo opazili tudi to, da sta črki D in C zrcalni podobi ena druge, celoten napis Dacia v velikih tiskanih črkah pa je zapisan s pomočjo geometričnih oblik.

Dva sklenjena člena verige

Zaščitni znak zdaj združuje le črki D in C kot dva člena verige, ki sta združena v en simbol. Novi zaščitni znak znamke Dacia je močan Novi napis bo Dacia pričela na svojih modelih uporabljati v drugi polovici prihodnjega leta. | Foto: Dacia Novi napis bo Dacia pričela na svojih modelih uporabljati v drugi polovici prihodnjega leta. Foto: Dacia grafičen simbol, s katerim bo znamka lahko prepoznavna že od daleč. Opazna bo tudi sprememba uradne barve te romunske znamke. Kot pravijo pri znamki nova barvna paleta izhaja iz olivno zelene (kaki zelene) barve ter predvsem izraža približevanje naravi. Uporabljali bodo tudi tri druge zemeljske barve – temno kaki, terakoto in peščeno, in še dve drugotni barvi – živo oranžno in zeleno.

Kdaj se začenja vizualna preobrazba Dacie?

Od junija 2021 bo nova celostna podoba znamke uvedena v razne komunikacijske kanale: spletna mesta znamke, oglaševanje, brošure … Prodajna in servisna mesta Dacia bodo na novo podobo prešla postopoma od začetka leta 2022. Vozila bodo nov logotip in nov zaščitni znak dobila v drugem polletju 2022.

Nov logotip in znak Dacie je januarja napovedal že koncept bigster. | Foto: Dacia Nov logotip in znak Dacie je januarja napovedal že koncept bigster. Foto: Dacia

Ne spreglejte