SiolNET. Avtomoto Novice
0,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Ženeva ni več sveta: odpovedi za glavni evropski avtosalon

0,73

termometer

Lamborghini sian | Lamborghini je že uradno odpovedal prisotnost na avtomobilskem salonu v Ženevi. | Foto: Lamborghini
Lamborghini je že uradno odpovedal prisotnost na avtomobilskem salonu v Ženevi. Foto: Lamborghini

Nadaljuje se zgodba avtomobilskih salonov, kjer udeležba tradicionalnih znamk ni več samoumevna. V Ženevi letos spomladi tako predvidoma ne bo francoske znamke Peugeot.

Večina avtomobilskih salonov danes ne more več pričakovati udeležbe vseh tradicionalnih znamk. Tiste, ki pomembnejših novosti nimajo, raje privarčujejo denar za drago predstavitev in avtomobile promovirajo na drugačne načine. Dve pomembni novosti lanske jeseni – volkwagen golf in škoda octavia – so razkrili na ločenih premierah, daleč od avtomobilskih salonov.

Odpovedi tudi za Ženevo

In zgodba se nadaljuje. Znamka Peugeot bo tako predvidoma izpustila spomladanski salon v Ženevi, je poročal francoski AutoPlus. To pod vprašaj postavlja tudi prisotnost znamk Citroën in Opel, ki obe spadata pod francoski koncern PSA Peugeot Citroën. Predsednik Carlos Tavares je v preteklosti že pojasnil, da je izhodiščno stališče vodstva družbe do salonov odklonilno. Šele ko upravo tržniki prepričajo o smiselnosti udeležbe, se tja tudi dejansko odpravijo.

Medtem ko pri Peugeotu odsotnosti iz Ženeve še niso uradno potrdili, so to že storili pri Lamborghiniju.

Na drugi strani bosta Audi in Mercedes-Benz izpustila salon v New Yorku, Volkswagna pa jeseni ne bo na avtomobilski salon v Pariz.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin