SiolNET. Avtomoto Novice
8,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triletna hči v salonu praskala audije, očetu visoka denarna kazen

8,29

termometer

Audi Q8 50 TDI quattro
Med poškodovanimi je bil tudi audi Q8. Fotografija je simbolična. Foto: Gašper Pirman

Kitajca si bosta dobro zapomnila obisk Audijevega prodajnega salona, saj je njuna hči tam s kamnom opraskala več vozil. Starši bodo morali plačati devet tisoč evrov.

Kitajski par je obiskal enega izmed Audijevih prodajnih salonov, s seboj pa vzel tudi svojo triletno hčerko. Medtem ko sta si starša ogledovala avtomobile, nista bila pozorna na svojega otroka. Hčerka je namreč pograbila kamen, hodila med avtomobili in na nekaj vozil v lak zarisala različne vzorce.

Zaradi poškodb laka jih ne bodo mogli prodati kot novih

Med temi vozili sta bila med drugim tudi audija Q3 in Q8. Poškodbe so bile sicer majhne, a vodstvo salona je trdilo, da zaradi njih vozil ne morejo prodati kot novih. Treba jih bi bilo lakirati, po tem pa avtomobil ne velja več za novega. Če bi jih prodajali kot nove in zamolčali popravilo laka, bi tvegali precej visoke denarne kazni.

Luksuzni avtomobili, Lamborghiniji Novice Furs stopil na prste Slovencu. Plačati je moral več kot 200 tisoč evrov davka.

Predstavniki salona so od staršev zahtevali vsaj 200 tisoč kitajskih juanov (dobrih 25 tisoč evrov) za povračilo škode. Oče je zavrnil to plačilo in nazadnje ste se strani dogovorili o znesku devet tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin