Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
9. 11. 2022,
7.55

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

6

Natisni članek

električni avtomobili porsche taycan Porsche

Sreda, 9. 11. 2022, 7.55

1 leto, 5 mesecev

Porsche taycan

Trije kupci Porscheja, ki podirajo tabuje #foto

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

6

Porsche taycan | Porsche je v Zuffenhausnu izdelal prvih sto tisoč električnih taycanov. | Foto Porsche

Porsche je v Zuffenhausnu izdelal prvih sto tisoč električnih taycanov.

Foto: Porsche

Porsche je izdelal jubilejnega stotisočega taycana. Kljub električnemu pogonu so nekateri lastniki v enem letu z njim prevozili že več kot sto tisoč kilometrov. Prodajno je pri Porscheju taycan primerljiv s panamero.

Porsche je električnega taycana začel izdelovati pred dobrimi tremi leti, zdaj pa so izdelali jubilejni stotisoči avtomobil. Prodaja taycana je zaradi težav z dobavami sestavnih delov sicer rahlo upadla.

Letos so jih v prvih devetih mesecih kupcem predali dobrih 25 tisoč, kar je bilo 12 odstotkov manj kot v enakem obdobju lanskega leta. To je približno enak prodajni izkupiček kot pri modelu panamera. Porsche je v tem obdobju predal 30 tisoč modelov 911 ter - za primerjavo - kar 59 tisoč macanov in 66 tisoč cayennov.

Avtomoto Ekskluzivno: po Sloveniji z najbolj revolucionarnim porschejem #video

Jean-Hubert Revolon svojega taycana uporablja tudi za redne službene poti. | Foto: Porsche Jean-Hubert Revolon svojega taycana uporablja tudi za redne službene poti. Foto: Porsche Električni taycan tudi za redne službene poti

Pri Porscheju so razkrili še podatke o treh lastnikih taycana, ki so z njim prevozili še posebej veliko kilometrov. Tak je primer francoskega podjetnika Jeana-Huberta Revolona, ki je taycana 4S kupil sredi avgusta leta 2020 in do danes z njim prevozil že 188 tisoč kilometrov. Revolon prihaja iz okolice Lyona in se pogosto vozi v sosednje države, pri tem pa dnevno prevozi tudi do 1.200 kilometrov.

Podoben je primer Guillaumeja Takvoriana, farmacevta iz Marseilla. Od leta 2020 je na službenih poteh s taycanom 4S opravil 113 tisoč kilometrov. Takvorian ima poleg taycana tudi klasičnega porscheja 911.

Poleg obeh Francozov so pri Porscheju izpostavili še Markusa Kreutla, ki je pri Porscheju zadolžen za načrtovanje karoserij avtomobilov. V enem letu je s taycanom prevozil 134 tisoč kilometrov. Med Zuffenhausnom in Slovaško je dnevno prevozil tudi do 1.500 kilometrov.

porsche taycan Hockenheim
Avtomoto Skrito, a nepozabljeno: ob slavni stezi našli izjemne točke #video

 

V dveh letih je francoski podjetnik s taycanom 4S prevozil 188 tisoč kilometrov. | Foto: Porsche V dveh letih je francoski podjetnik s taycanom 4S prevozil 188 tisoč kilometrov. Foto: Porsche

Porsche taycan | Foto: Porsche Foto: Porsche

Ne spreglejte