SiolNET. Avtomoto Novice
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Legendarna hupa ameriških tovornih dolgoprogašev …

Tovornjaki Mack: Najbolj slavni zvok in gesta ameriških avtocest #video

1,58

termometer

Mack - ameriški tovornjak
Foto: Thinkstock

Najbolj slavno in zveneče ime ameriških tovornih dolgoprogašev je zagotovo Mack. S temi velikimi vlačilci, ikonami širokih avtocest, pa sta tesno povezana tudi najbolj legendarna zvok in gesta. Če boste kdaj na "highwayu", preizkusite oboje, ima svoj čar, nedvomno.

Video: Mackova zgodba o hupi …

Pri Macku so o legendarni gesti in hupi posneli promocijski video, za katerega pravijo, da pokaže tisto, kar mnogi razumejo kot ključno povezavo med ljubitelji teh velikih tovornjakov, vozniki in strojem samim. Pri Macku pravijo, da so dobili nešteto odzivov na posneto zgodbo. Zanimivo pa je tudi dejstvo, da največji macki v resnici ne vozijo po cestah v ZDA, temveč v Avstraliji, kjer na te tovorne velikane zapnejo več prikolic v kompozicijo, imenovano road train – cestni vlak.

Če boste kdaj vozili po ameriških cestah, pa vam priporočamo, da preizkusite gesto iz zgodbe in zaslišite impozantni "horn" v živo. V živo je vse skupaj še bolj impozantno, sploh če srečate pravega z umetniško poslikano kabino, z veliko lučkami in sijočega kroma. Če boste kdaj vozili po ameriških cestah, pa vam priporočamo, da preizkusite gesto iz zgodbe in zaslišite impozantni "horn" v živo. V živo je vse skupaj še bolj impozantno, sploh če srečate pravega z umetniško poslikano kabino, z veliko lučkami in sijočega kroma. Foto: Thinkstock

Ne prezrite zanimivih vsebin teme: Zgodbe strojev

Se spomnite filmske uspešnice Konvoj?

Velike ameriške vlačilce je med zvezde izstrelil tudi pred skoraj štirimi desetletji posnet akcijski film Konvoj (Convoy). Vlogo uporniškega tovornjakarja v Arizoni "Rubber Ducka" je odigral Kris Kristofferson in črni mack, ob njem pa bitko s šerifom bijejo Ali MacGraw, Ernest Borgnine, Franklyn Ajaye in Burt Young. Tule je izsek za osvežitev spomina in takoj na začetku filma je že zadonela hupa.

10 let kasneje pa se je v vlogi ameriškega tovornjakarja znašel tudi Sylvester Stallone v filmu Na vrhu (Over the top).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin