Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
3. 10. 2017,
7.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Natisni članek

Tesla Prodaja avtomobilov

Torek, 3. 10. 2017, 7.10

6 let, 7 mesecev

Tesla s prodajnim rekordom, a velikim zaostankom dobave novega modela 3

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,58

2

Tesla je v tretjem četrtletju prodala rekordno število modelov S in X, a bistveno zaostala za prodajnimi cilji novega modela 3. Razlogi se skrivajo v proizvodnih težavah.

Tesla povečuje prodajo modela X, vsaj dva taka avtomobila se vozita tudi po slovenskih cestah. | Foto: Gregor Pavšič Tesla povečuje prodajo modela X, vsaj dva taka avtomobila se vozita tudi po slovenskih cestah. Foto: Gregor Pavšič

Tesla predala model 3 kupcem, razkrila podrobnosti in cene

Tesla X in Autopilot: "Roke gor" za volanom tudi na slovenskih avtocestah #video


Novi model 3 je v tretjem četrtletju dobilo le 260 voznikov. | Foto: Elon Musk Novi model 3 je v tretjem četrtletju dobilo le 260 voznikov. Foto: Elon Musk Cilj Tesle je bila prodaja 23 tisoč vozil modelov S in X, kar so tokrat zanesljivo presegli. Američani so namreč v tretjem četrtletju prodali 26.150 vozil, od tega 14.065 modelov S in 11.865 modelov X. To je bilo dobrih 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Tesla še nikoli v enem četrtletju ni prodala toliko modelov X, le dvakrat do zdaj pa so v enem četrtletju prodali več modelov S.

Velik zaostanek za proizvodnimi cilji modela 3

Medtem ko je družba Elona Muska lahko zadovoljna s povpraševanjem po obeh dražjih modelih, se je slabše od pričakovanj začela zgodba novega modela 3. Ta je bil kot cenejši električni avto težko pričakovan in velja za ključni model v Teslinem razvoju iz zagonskega v velikoserijskega avtomobilskega proizvajalca. Zaradi težav v proizvodnji je Tesla izdelala oziroma predala le 260 modelov 3, načrti pa so predvidevali prodajo 1.500 vozil.

"Proizvodnja modela 3 je za cilji zaostala zaradi proizvodnih težav. Naši tovarni sta sposobni izdelovati vozila v večjem obsegu, za več avtomobilov pa je izdelava trajala dlje od pričakovanj. Nimamo težav s samim modelom 3, prav tako ne verigo dobaviteljev. Vemo, kje se skrivajo težave," so pri Tesli zapisali glede proizvodnje modela 3, ki so ga do zdaj dostavili le zaposlenim v podjetju. Zunanji naročniki električne limuzine na svoje vozilo še čakajo.

Ne spreglejte