SiolNET. Avtomoto Novice
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Tega Audija res ne smete zamuditi!

Oglasno sporočilo

Znamka Audi je v Sloveniji vse bolj priljubljena in v zadnjih letih je po najnovejših raziskavah v samem vrhu po prodaji premijskih vozil. Zanimanje pa ne narašča le pri osnovnih modelih, temveč vse več navdušenja pridobiva tudi ekskluzivna znamka Audi Sport.

PIA_Audi_1

Porsche Verovškova je ekskluzivni in uradni Audi Sport trgovec, njihova najnovejša pridobitev pa je popolnoma novi Audi RS 5, ki je po dolgem čakanju končno zapeljal v njihov salon in bo osrečil številne ljubitelje športnih vozil na Slovenskih cestah. Vrhunska zmogljivost v številkah: šestvaljni 2,9-litrski motor TFSI z močjo 331 kW oziroma 450 konjskih moči in neverjetnih 600 Nm navora. Seveda je tukaj tudi najnovejši štirikolesni pogon quattro za neizmeren užitek v vožnji.

Audi RS 5 2022 – zmogljivosti:

  • Moč motorja: 331 kW, 450 KM, 600 Nm
  • Menjalnik: avtomatski S tiptronic
  • Pospešek 0-100 km/h: 3,9 s
  • Končna hitrost: do 280 km/h
  • SESTAVITE SI SVOJEGA – AUDI KONFIGURATOR
 
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Markantni oblikovalski elementi RS obljubljajo ultimativno športnost, ki jo zmogljiv 2,9-litrski bi-turbo motor V6 in štirikolesni pogon quattro suvereno prenašata na cesto.

Ekskluzivni intervju s strokovnjakom, ki uresniči vse želje dinamičnih voznikov

O najnovejših in najbolj zaželenih avtomobilih Audi Sport v Sloveniji in nižjih prodajnih cenah, ki jih zagotavlja nov način za izračun DMV, smo se pogovarjali s predstavnikom znamke Audi Sport pri Porsche Verovškova, gospodom Boštjanom Lovšinom.

Katera so v Sloveniji najbolj zaželena vozila Audi Sport in zakaj?

Audi Sport vozila so edina, ki zagotavljajo občutek v vožnji, primerljiv z vznemirljivostjo motošporta. Zadnje čase kupci največ povprašujejo po modelu Audi RS 3 Sportback in Audi RS 3 limuzino ter seveda po modelu Audi RS 6 Avant.  Vse bolj zanimiv je tudi Audi RS Q3. Opazno pa je, da je v Sloveniji najbolj zaželen in najbolj prodajan vrhunski Audi RS 6 Avant, ki res močno izstopa od drugih modelov Audi Sport s širšimi markantimi odbijači in drugimi oblikovnimi značilnostmi, izjemnim 4,0-litrskim V8 bi-turbo motorjem z močjo 441 kW 600 KM in ostalimi dodatnimi vrhunskimi tehnologijami. (1)

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Video AUDI RS 5

Preverite ostalo ponudbo:

Katere so najnovejše tehnologije pri Audi RS5?

Vsekakor so po mojem mnenju največje novosti naslednje: stalni štirikolesni pogon quattro s športnim diferencialom in športni 8-stopenjski menjalnik tiptronic z optimiziranim delovanjem. S sistemom za uravnavanje vozne dinamike Audi drive select pa si lahko pričarate doživetje vožnje po lastnih željah. 

Kaj po vašem mnenju zagotavlja tako športnost?

Vsekakor serijsko športno podvozje RS, ki zagotavlja čvrsto lego na cesti in še več dinamike pri vožnji skozi ovinke ter večjo vozno stabilnost. Velika novost pa je tudi izjemno dovršeno športno podvozje RS plus s sistemom Dynamic Ride Control (DRC).

Kako je spremenjeni DMV vplival na prodajo vozil Audi Sport v Sloveniji?

Zaradi novega davka so novi modeli Audi RS precej cenejši, kar opazijo tudi naši kupci.

Audi RS5 – primer spremembe cene (koliko ceneje?)

  • NOVA CENA      129.000 EUR v letu 2021 z novim DMV
  • STARA CENA      144.000 EUR v letu 2020 s starim DMV

Kaj pa elektrika? Kateri električni modeli Audi Sport so trenutno na voljo v Sloveniji?

Audi e-tron RS GT je prvi električni model, ki je že pri nas v salonu Porsche Verovškova in je tudi na voljo za naročila. Gre za izjemni električni športni model Audi Sport, ki zagotavlja veliko moči, vse od 350 kW oziroma 476 KM do 440 kW oziroma 598 KM. Tudi doseg do 488 km po standardu WLTP je visok. Največja kapaciteta baterije je 86 kWh.

Zakaj Audi Sport premika mejnike tudi v Sloveniji?

Modeli RS so dinamična gonilna sila v Audijevem programu modelov - na to nakazuje že njihov markanten zunanji dizajn. Navdih zanje je bil športni avtomobilizem, združuje pa jih še trendovsko neizstopanje in dinamična ostrina. Vrhunska zmogljivost v avtomoto športu zahteva izjemno obliko sestavnih delov, zato je povsem razumljivo, da se uporaba visokozmogljivih tehnologij iz avtomoto športa odraža tudi v videzu modelov RS, ki sledijo načelu "oblika sledi funkciji". Veliko modelov RS se namreč pri proporcih in položaju mreže hladilnika zgleduje po športnem modelu R8. (2)

PIA_Audi_12

Kontakt Audi Sport Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78, Ljubljana, Boštjan Lovšin, prodajni svetovalec Audi Sport tel.: +386 1 53 03 505, mob.: +386 (0)41 709 296, e-mail: bostjan.lovsin@porsche.si

 Naročnik oglasnega sporočila je PORSCHE INTER AUTO, D. O. O. 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin