Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 11. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Suzuki suzuki swift

Nedelja, 19. 11. 2017, 6.00

6 let, 4 mesece

Suzuki swift je prejemnik prestižne japonske nagrade RJC za avto leta 2018

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Suzuki swift | Foto Gregor Pavšič

Foto: Gregor Pavšič

Swift, član Suzukijeve družine že vse od leta 2004, je prejel prestižno nagrado RJC Car of the Year za leto 2018, ki ga vsako leto podeljuje japonsko združenje avtomobilističnih raziskovalcev in novinarjev.

Odlično se je odrezal tudi na našem testu

Še preden mu je združenje avtomobilističnih raziskovalcev in novinarjev (Automotive Researchers’ and Journalists' Conference of Japan) podelilo laskavi naslov RJC Car of the Year za leto 2018, smo se o njegovih kvalitetah prepričali tudi mi. O swiftu smo zapisali, da je mestni avtomobil, ki v cenovnem okviru 15 tisoč evrov pozitivno preseneti z voznimi lastnostmi, prostornostjo, opremljenostjo z varnostnimi sistemi in nizko porabo goriva. Ključna lastnost swifta je masa: zgolj 925 kilogramov. Tako je precej lažji od neposrednih tekmecev, nizko maso pa dobro združi z 82-kilovatnim motorjem. 


Test: Je novi suzuki swift najboljši avtomobil za 15 tisoč evrov?

Suzuki swift v Sloveniji: novi prvak razmerja med kakovostjo in ceno?

Suzuki swift sport – Odlični japonski malček bo dobil še športno nadgradnjo #foto


Do zdaj so okronali že 27 zmagovalcev izbora

Letos je potekal že 27. izbor avtomobila leta, kjer so člani združenja RJC ocenjevali avtomobile, ki so prišli na trg v obdobju od 1. novembra 2016 do 31. oktobra 2017. V zaključni izbor se je uvrstilo 6 najboljših modelov, med katerimi je bil 14. novembra 2017 kot najboljši model razglašen swift. Japonsko združenje je priznanje pospremilo z besedami: "Swift ponuja številne različice za širok krog kupcev, vključno z modeloma sport in hybrid. Predvsem swift sport s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom zagotavlja odlične vozne lastnosti, okretnost in športne zmogljivosti. Medtem ko swift hybrid s 5-stopenjskim polavtomatskim menjalnikom Auto Gear Shift nudi kupcem s svojo cenovno dostopnostjo številne prednosti hibridne tehnologije."

Swift ima na voljo tudi mehki hibridni sistem SHVS z zaganjalnik-generatorjem, ki opravlja funkcijo električnega motorja, in litij-ionska baterija. Ko se motor samodejno ustavi, se aktivira napajanje komponent vozila prek baterije. Za vnovičen zagon motorja poskrbi integrirani zaganjalnik-generator (ISG). Ta nato pomaga pri speljevanju in pospeševanju z mesta, ob zaviranju pa pretvori zavorno kinetično energijo v električno in jo shrani v baterijo. | Foto: Gregor Pavšič Swift ima na voljo tudi mehki hibridni sistem SHVS z zaganjalnik-generatorjem, ki opravlja funkcijo električnega motorja, in litij-ionska baterija. Ko se motor samodejno ustavi, se aktivira napajanje komponent vozila prek baterije. Za vnovičen zagon motorja poskrbi integrirani zaganjalnik-generator (ISG). Ta nato pomaga pri speljevanju in pospeševanju z mesta, ob zaviranju pa pretvori zavorno kinetično energijo v električno in jo shrani v baterijo. Foto: Gregor Pavšič

Kmalu bo na ceste zapeljala še športna različica swift sport. | Foto: Suzuki Kmalu bo na ceste zapeljala še športna različica swift sport. Foto: Suzuki

Ne spreglejte