Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2016,
14.15

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča P automobil import

Natisni članek

Peugeot SUV Avtomoto SUV Družinski Avtomoto advertorial

Sreda, 16. 11. 2016, 14.15

2 meseca, 1 teden

Avtomobil, ki združuje in v vsakem kilometru ponuja lepe spomine …

SUV: Peugeot 3008 - avtomobil, poln življenja #foto in #video

Vsebino omogoča P automobil import
Peugeot 3008 GT in GT line | Foto Peugeot

Foto: Peugeot

Si prestavljate avtomobil kot medgeneracijski most, poln življenja in vrednot ter želja vseh generacij? Ne? Potem morate preizkusiti Peugeotov najnovejši odgovor na izzive aktivne mobilnosti za vse starosti. Igriv in eleganten, pa gibčen in udoben, za piko na i pa še praktičen in pregleden: to je novi peugeot 3008, SUV, v katerem se bo odlično počutila tako mlada družina ali pa par v zrelih letih. Zakaj? Vstopite …

SUV - avtomobilski multipraktik

Z dolžino 4,45 m se ta SUV umešča v zlato sredino svojega avtomobilskega segmenta. Od svojega predhodnika je 8 cm daljši, kar pomeni, da ima med osema večjo razdaljo (prek 2,6 metra) in zavoljo tega več prostora v potniškem prostoru. V ramenih, nad glavami potnikov in zadaj, za kolena, je prostora veliko več kot prej. | Foto: Jure Gregorčič Z dolžino 4,45 m se ta SUV umešča v zlato sredino svojega avtomobilskega segmenta. Od svojega predhodnika je 8 cm daljši, kar pomeni, da ima med osema večjo razdaljo (prek 2,6 metra) in zavoljo tega več prostora v potniškem prostoru. V ramenih, nad glavami potnikov in zadaj, za kolena, je prostora veliko več kot prej. Foto: Jure Gregorčič Čas, ki ga živimo in vozimo, je poln izzivov. Hitri življenjski tempo zahteva, da se je za praktično vsako minuto prostega časa ali sprostitve potrebno potruditi ter izkoristiti ponujeno. Osebna mobilnost pri tem igra veliko vlogo, poleg tega pa avtomobil postaja prostor druženja, nizanja spominov na poti in nova komunikacijska pot. Športni terenec Peugeot 3008 odločno briše meje togosti avtomobilskih razredov.

Prinaša SUV svobodo ljudem, to je ena tistih napredno mislečih rešitev, ki ne razdvaja mnenj, temveč jih združuje. Je medgeneracijski most, multipraktik sodobne mobilnosti, ob katerem zavoljo široke uporabnosti in skrbno izdelanih podrobnosti pokima tako mlada družina kot tudi aktivna dedek in babica, ki sta ravnokar vstopila v zasluženi pokoj in si želita uživati svet na dlani.

Tukaj preverite razloge, zakaj izbrati novi SUV Peugeot 3008:
IZVRSTEN STIL
INTENZIVNA DOŽIVETJA
DOMISELNE TEHOLOGIJE


Ne spreglejte tudi, kako ta SUV pomaga parkirati, obvladuje strmino, nadzoruje smer vožnje znotraj pasu in aktivno prepreči nalet

Uživajte v druženju in koncertu, SUV povabilo sprejeto

Velika panoramska streha se po novem odpre ... | Foto: Peugeot Velika panoramska streha se po novem odpre ... Foto: Peugeot Ni veliko avtomobilov, ki bi zmogli upoštevati želje tako širokega kroga voznikov kot novi peugeot 3008. Naredite preprost test: babico in dedka povabite na krajši izlet in videli boste, kako sproščeno se boste peljali, uživali v druženju. Vsako vožnjo, tudi najkrajšo ali povsem vsakdanjo, obogatijo nova odkritja.

Ta SUV je pravo povabilo na potovanje, potovanje v prvem razredu, kjer popotnike spremljata odlična zvočna izolacija in bogata oprema za udobje, ki pogosto tudi presega standarde trga: udobni prednji sedeži imajo denimo za doplačilo na voljo pnevmatski masažni sistem z osmimi blazinicami.

Nihče ne bo potreboval pomoči pri vstopanju in izstopanju iz avtomobila, nihče se ne bo pritoževal nad udobjem, za piko na i pa občutek sveta na dlani krepi še veliko panoramsko strešno okno z zastorom na zahtevo.

Novi i-Cockpit s funkcijo Amplify razvaja ključna čutila: vid prek nastavitve moči ambientne osvetlitve in barve zaslonov; sluh prek nastavitev prostorskega zvoka; dotik z večtočkovno masažo v sedežih (do pet programov) in vonj prek osvežilca zraka. Pri tem valj omeniti še cenovno res zelo dostopno vrhunsko ozvočenje Focal. S kakovostjo zvoka pa ta sistem, ki se brez težav primerja z najboljšimi, pa kabino spremeni v koncertno doživetje. To je Peugeot z vrhunskim posluhom.

Peugeot 3008 je tudi med konkurenti za finale izbora Slovenski avto leta 2017.

Vabimo vas, da sodelujete v nagradnem glasovanju.

Ko gre za napredno športno terensko vozilo, izziv nikoli ni majhen: večja razdalja med podvozjem in tlemi, višji položaj za vožnjo, višje težišče ... V tej kategoriji vozil se stilske odločitve pogosto sprejema v škodo vožnje. Vendar ne pri Peugeotu 3008. Lahkotno vodljiv, bo hitro prijatelj z vsemi vozniki, saj se že ob prvih zasukih koles zgodi čarovnija. Vozne lastnosti so brezhibne, krmilni mehanizem je natančen, voznik dobro čuti cesto in ima občutek agilnosti in varnosti. Vse je tu. Čarovnija? Nikakor ne. Ta rezultat je plod dela, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, ter najsodobnejših in najučinkovitejših tehnologij. Ne pozabite, da se v njem zrcalijo izkušnje številnih Peugeotovih športnih zmag. To je avtomobil, ki razume vsakega voznika. | Foto: Jure Gregorčič Ko gre za napredno športno terensko vozilo, izziv nikoli ni majhen: večja razdalja med podvozjem in tlemi, višji položaj za vožnjo, višje težišče ... V tej kategoriji vozil se stilske odločitve pogosto sprejema v škodo vožnje. Vendar ne pri Peugeotu 3008. Lahkotno vodljiv, bo hitro prijatelj z vsemi vozniki, saj se že ob prvih zasukih koles zgodi čarovnija. Vozne lastnosti so brezhibne, krmilni mehanizem je natančen, voznik dobro čuti cesto in ima občutek agilnosti in varnosti. Vse je tu. Čarovnija? Nikakor ne. Ta rezultat je plod dela, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah, ter najsodobnejših in najučinkovitejših tehnologij. Ne pozabite, da se v njem zrcalijo izkušnje številnih Peugeotovih športnih zmag. To je avtomobil, ki razume vsakega voznika. Foto: Jure Gregorčič

Ravno prav velik, da obvlada mesto in prostor za vse

Peugeot 3008 - advertorial | Foto: Peugeot Foto: Peugeot Ne pozabite, da se po zunanjih merah na trgu ta konstrukcijsko zelo napreden in varen po merah uvršča v zlato sredino, hkrati pa ima eno najbolj prostornih in prilagodljivih notranjosti v svojem avtomobilskem segmentu.

Na kratko: ni prevelik, za pred blok in hkrati dovolj velik, da je presenetljivo udoben in ima v osnovi kar 520-litrski prtljažnik, ki je preprosto dostopen. Ko imate polne roke, mu preprosto z gesto z nogo pod odbijačem in ključem v žepu pokažete, da potrebujete pomoč in s pomočjo prostoročnega upravljanja vam bo 3008 na široko odprl prtljažna vrat. Vrečk ali pa potovalke v rokah vam ne bo treba dvigovati, saj je rob prtljažnika med najnižjimi v športnih terencih. Prijazno do hrbtenice, stare in mlade.

Nov od glave do pete: tišji, hitrejši in okretnejši ... Vozno res izjemen!

Peugeot 3008 cesto zgrabi in jo drži. Lega je izjemna ... | Foto: Jure Gregorčič Peugeot 3008 cesto zgrabi in jo drži. Lega je izjemna ... Foto: Jure Gregorčič Peugeot 3008 je nastal povsem na novo in ne nadgrajuje svojega predhodnika, ampak piše čisto novo SUV zgodbo. Po nekaj kilometrih za volanom je hitro jasno, da so Peugeotovi inženirji v tem avtomobilu združili vse najboljše: esenco, koncentrat izjemnih tehničnih genov in stoletja izkušenj.

Da, je to trenutno eden najboljši športnih terencev na asfaltu. Močnejše telo, natančen volani in odlično podvozje, ga "lepijo" na cesto. To je avtomobil s čisto petico iz fizike. V njem je vožnja čisti užitek, saj zavoje niza z lahkoto in uglajenostjo baletne predstave. Cesto razume in se po njej res giblje z levjo eleganco. Lega je naravnost izjemna. Pri udobju pa velja izpostaviti še zvočno zatesnitev kabine. Kljub možati drži s poudarjenimi SUV mišicami in odločno robustnostjo so njegove linije do popolnosti uglašene z zračnimi tokovi. Vožnja po avtocesti je povsem spokojna, tiha in mirna. Piko na i pa na slabših cestah doda blaženje, potniki ne čutijo bitke s podlago. Vse udarce s ceste prestreže blaženje, ki zaduši tudi nezaželene zvoke. Peugeot 3008 je vozni prvak svojega razreda.

Novi kokpit i-Cockpit druge generacije razvija vozniška čutila. Ohranja tehnološki unikat in športno noto, obenem pa izboljšuje vozniški položaj. Preglednost je po novem povsem brezhibna, ergonomija pa odlična, saj ima voznik vse na dosegu roke.  | Foto: Peugeot Novi kokpit i-Cockpit druge generacije razvija vozniška čutila. Ohranja tehnološki unikat in športno noto, obenem pa izboljšuje vozniški položaj. Preglednost je po novem povsem brezhibna, ergonomija pa odlična, saj ima voznik vse na dosegu roke. Foto: Peugeot

Bi radi na lastni koži izkusili evolucijo, ki jo ponuja SUV Peugeot 3008? Prijavite se na testno vožnjo.

Ta športni terenec bo navdušil tudi vse tiste, ki z vidika visoke tehnologije živijo korak s časom.  Je napreden, a hkrati preprost za uporabo. Armaturna plošča je serijsko opremljena z 12,3-palčnim digitalnim prikazovalnikom visoke ločljivosti s futuristično grafično podobo. Na instrumentni plošči, ki si jo je mogoče povsem preprosto nastaviti in urediti po meri, je zbrano vse, kar želi voznik imeti neposredno v svojem vidnem polju. Pet različnih prikaznih načinov, do katerih je mogoče dostopati z vrtljivim gumbom ob volanu, vozniku omogoča, da si instrumentno ploščo prikroji po svoji meri. "Osebni" način, ki ga je mogoče nastaviti z uporabo zaslona na dotik, vozniku omogoča prikaz bogate izbire informacij: navodila navigacijskega sistema, sistemi za pomoč pri vožnji, nastavitve motorja, potovalni računalnik, podatki o vožnji. | Foto: Jure Gregorčič Ta športni terenec bo navdušil tudi vse tiste, ki z vidika visoke tehnologije živijo korak s časom. Je napreden, a hkrati preprost za uporabo. Armaturna plošča je serijsko opremljena z 12,3-palčnim digitalnim prikazovalnikom visoke ločljivosti s futuristično grafično podobo. Na instrumentni plošči, ki si jo je mogoče povsem preprosto nastaviti in urediti po meri, je zbrano vse, kar želi voznik imeti neposredno v svojem vidnem polju. Pet različnih prikaznih načinov, do katerih je mogoče dostopati z vrtljivim gumbom ob volanu, vozniku omogoča, da si instrumentno ploščo prikroji po svoji meri. "Osebni" način, ki ga je mogoče nastaviti z uporabo zaslona na dotik, vozniku omogoča prikaz bogate izbire informacij: navodila navigacijskega sistema, sistemi za pomoč pri vožnji, nastavitve motorja, potovalni računalnik, podatki o vožnji. Foto: Jure Gregorčič

Pravi SUV: Preglednost, udobno vstopanje in izstopanje, višji položaj sedenja, prilagodljivost po meri …

i-Cockpit s funkcijo Amplify razvaja vas ključna čutila: vid prek nastavitve moči ambientalne osvetlitve in barve zaslonov; sluh prek nastavitev prostorskega zvoka; dotik z večtočkovno masažo v sedežih (do pet programov) in vonj prek osvežilca zraka. Pri tem valj omeniti še cenovno res zelo dostopno vrhunsko ozvočenje Focal. S kakovostjo zvoka pa ta sistem, ki se brez težav primerja z najboljšimi, pa kabino spremeni v koncertno doživetje. To je Peugeot z vrhunskim posluhom. | Foto: i-Cockpit s funkcijo Amplify razvaja vas ključna čutila: vid prek nastavitve moči ambientalne osvetlitve in barve zaslonov; sluh prek nastavitev prostorskega zvoka; dotik z večtočkovno masažo v sedežih (do pet programov) in vonj prek osvežilca zraka. Pri tem valj omeniti še cenovno res zelo dostopno vrhunsko ozvočenje Focal. S kakovostjo zvoka pa ta sistem, ki se brez težav primerja z najboljšimi, pa kabino spremeni v koncertno doživetje. To je Peugeot z vrhunskim posluhom. Preglednost si želijo vsi, udobnega vstopanja in izstopanja tudi, ne le za voljo hrbtenice v letih, tudi otroški sedež je lažje namestiti in vanj pripeti malčka, če je avtomobil dobrih 22 centimetrov od tal. Cel kup praktičnih rešitev ponuja ta SUV. Med drugim njegova pametna zasnova ni omejena le na nudenje najboljše opreme za udobje in varnost, kar je je na voljo na trgu, potnikom v vozilu. Novi Peugeot 3008 svojim potnikom postreže z izjemno prilagodljivostjo in vsestranskostjo. Njegova modularnost in domiselne uporabne funkcije so bile torej premišljeno zasnovane s ciljem izpolniti vsa pričakovanja in se soočiti z vsemi situacijami.

Neobičajen tovor?

Deljiva sedežna klop 2/3-1/3 "Magic Flat" tvori povsem raven pod. Želite popredalčkati svoje stvari? Si želite olajšati nalaganje prtljage ali maksimalno izkoristiti svoje prostočasne dejavnosti? Zelo izviren pomični pod z dvema položajema vam omogoča, da brez težav prilagodite velikost prtljažnika ali celo udobno sedete vanj, ne da bi se ob tem umazali. Zelo dolg predmet? Zložite sovoznikov sedež v mizico in v dolžino vam bo na voljo tri metre prostora! Poleg tega je sredinski naslon za roke v zadnji sedežni klopi pri vseh izvedenkah opremljen z loputo za smuči …

Video: pomaga parkirati

Ne boji se zime in strmine

Peugeot 3008 je pravo športno terensko vozilo. In kot vsako pravo športno terensko vozilo se izkaže z zmogljivostmi zunaj utrjenih poti, zlasti po zaslugi naprednega sistema za nadzor oprijema Advanced Grip Control. S tem naprednim pripomočkom obvladuje kočljive vozniške situacije, med katere spada tudi vožnja v zimskih razmerah. Aktivni življenjski slog s tem avtomobilom nikoli ni vprašljiv, ne glede na to, kako visoko je počitniška hišica …

Ta sistem za oprijem v slabih razmerah uporablja naslednjo opremo:

Stikalo Advanced Grip Control | Foto: Peugeot Stikalo Advanced Grip Control Foto: Peugeot optimiziran sistem proti spodrsavanju pogonskih koles s petimi načini oprijema (normalen, sneg, blato, pesek, ESP OFF), ki jih voznik lahko izbere z vrtljivim gumbom na sredinski konzoli;

posebne pnevmatike 18’’ M+S (Mud & Snow);

Hill Assist Descent Control (HADC), nova funkcija za pomoč pri spustu po strmini omogoča popolno in varno obvladovanje vozila in njegove smeri vožnje na strmih klancih. To je inovativen sistem, saj lahko ohranja zelo nizko hitrost vozila (3 km/h), kar zagotovi nadzor in varnost v sicer zelo stresnih in skrb vzbujajočih situacijah. Funkcijo voznik vklopi s pritiskom na ustrezen gumb na sredinski konzoli.

Video: brez strahu prek strmega klanca, sam se spusti previdno in zbrano

Nikoli v nesrečo …

Peugeot 3008 je avtomobil, ki je zmožen preprečiti tudi marsikatero vozniško napako. Razume stres sodobnega sveta, razume, da vozniške navade in nenazadnje tudi znanje ni vselej pripravljeno na izzive odprte cest. Ta športni terenec bo naredil vse, da bo preprečil prometno nesrečo in vsakemu vozniku pomagal voziti varneje. Pozoren je do pešcev, prepreči nalet, pomaga parkirati …

Video: kako zna Peugeot 3008 preprečiti nalet

Funkcija Distance Alert (opozorilnik na nevarnost naleta) voznika opozori ob nevarnosti naleta ob spredaj vozeče vozilo ali v pešca, ki se nahaja na njegovem voznem pasu.

Active Safety Brake (samodejno zaviranje v sili) poseže v delovanje vozila po oddanem opozorilu, če se voznik ne odzove dovolj hitro in ne pritisne na zavoro. Na ta način brez voznikovega ukrepanja pomaga preprečiti trčenje oziroma zmanjšati njegovo resnost s tem, ko zmanjša hitrost vozila. Sistem zazna registrirana vozila, ki vozijo v isto smer ali mirujejo, ter tudi pešce na vozišču (koles, motorjev, živali in predmetov na vozišču sistem ne zazna).

Sistem Active Safety Brake deluje v naslednjih pogojih:

  • hitrost vozila med 5 km/h in 140 km/h, ko je zaznano premikajoče vozilo;
  • hitrost vozila ne presega 80 km/h, ko je zaznano nepremično vozilo;
  • hitrost vozila ne sme presegati 60 km/h, ko je zaznan pešec.

Video: opozorilnik za nenamerno menjavo voznega pasu

Ta sistem s pomočjo kamere, ki prepoznava prekinjeno oziroma neprekinjeno črto, zaznava nenamerno vožnjo čez vzdolžno talno označbo, ki med seboj ločuje vozne pasove. Za varno vožnjo kamera analizira sliko in nato, če vozniku pade pozornost in se vozilo giblje s hitrostjo nad 80 km/h, ob odstopanju od smeri sproži vizualno in zvočno opozorilo.

Med 65 in 180 km/h aktivni opozorilnik na nenamerno menjavo voznega pasu ob tem sproži še popravek smeri vožnje: čim sistem ugotovi nevarnost nenamerne vožnje čez zaznano razdelilno črto na tleh, se volanski mehanizem postopoma obrača v drugo smer, da bi vozilo ohranil na trenutnem voznem pasu. Če voznik želi ohraniti smer gibanja vozila, lahko popravek prepreči tako, da čvrsto zadrži volan (na primer med izogibanjem oviri). Popravek se prekine, čim voznik vklopi smerne kazalce.

Pod motornim pokrovom dovolj izbire za vsakogar ...

Sodobni športni terenec mora ponuditi tudi zmogljiv in varčen motor. Peugeot 3008 z levjim srcem pri tem nima težav. Gre za odlične bencinske in dizelske stroje z veliko sape in majhno porabo ter izpusti. Njegovi motorji so stroškovno in energijsko učinkoviti, kar v praksi pomeni, da boste redko obiskovali črpalko za gorivo in še vedno uživali v vožnji. Nizkim stroškom vzdrževanja v prid zadovoljnega lastniškega razmerja z vozilom je Peugeot 3008 prilagojen tudi z dolgimi servisnimi intervali in garancijo. 

RAZLIČICA MOTOR MENJALNIK ZMOGLJIVOSTI PORABA in IZPUSTI
1.2 PureTech 110 turbo bencinski trivaljni, 1199 cm3, 81 kW, 205 Nm ročni (6) 183 km/h, 11,5  5,1 l/100 km, 115 g/km CO
1.2 PureTech THP 130 turbo bencinski, 1199 cm3, 121 kW, 240 Nm ročni ali samodejni 6-stopenjski 196 ali 197 km/h, 10,1 ali 10,2 s od 5,0 do 5,1 l/100 km, 115 g/km CO2
1.6 BlueHDi 100 turbo dizelski, 1560 cm3, 73 kW, 254 Nm ročni (5) 174 km/h, ni podatka od 4,0 do 4,2, od 103 do 109 g/km CO2
1.6 BlueHDi 120 turbo dizelski, 1560 cm3, 88 kW, 300 Nm ročni (6) ali samodejni (EAT6) 189 km/h ali 185 km/h, 11,2 ali 11,6 s od 4,0 do 4,4 l/100 km, od 104 do 114 g/km CO2
2.0 BlueHDi 150 turbo dizelski, 1997 cm3, 110 kW, 370 Nm ročni (6) 207 km/h, 9,6 s od 4,4 do 4,7 l/100 km, od 114 do 121 g/km CO2
2.0 BlueHDi 180 turbo dizelski, 1997 cm3, 133 kW, 400 Nm samodejni (EAT6) 207 km/h, 8,9 s 4,8 l/100 km, 124 g/km CO2

 

Ne spreglejte