Spati v vojaškem helikopterju, potniškem letalu, vlaku, avtobusu … #foto

Škotska zakonca sta kupila vojaški helikopter in ga preuredila v luksuzno domovanje, ljudje se preselijo tudi v nekdanja letala, na Irskem gradijo celo naselje s spalnicami v vlakih in avtobusih.

1 / 9

Foto: Helicopter Glamping

2 / 9

Foto: Helicopter Glamping

3 / 9

Foto: Helicopter Glamping

4 / 9

Foto: Helicopter Glamping

5 / 9

Foto: Helicopter Glamping

6 / 9

Foto: Helicopter Glamping

7 / 9

Foto: Helicopter Glamping

8 / 9

Foto: Helicopter Glamping

9 / 9

Foto: Helicopter Glamping

To je nov način luksuznega potovanja oziroma kampiranja. Ljudi, željne tovrstnih užitkov, sta imela v mislih tudi Škota Martyn in Louise Steedman, ki sta na dražbi kupila odpisani vojaški helikopter sea king in ga predelala v luksuzni objekt za največ pet gostov. Helikopter, predelan v luksuzno bivališče, sta postavila na Škotskem, iz notranjosti helikopterja se tako odpirajo pogledi na okolico.

letalo Škotska zakonca seveda nista prva, ki sta se domislila hotela oziroma domovanja v nekdanjem helikopterju ali letalu. Med temi načrti še posebej izstopa zgodba Ircev, ki želijo med Mayem in Sligom ob atlantski obali Irske postaviti pravo naselje s prenočišči v različnih tipih vozil.

Za potrebe naselja Quirky Glamping Village so kupili stari boeing 767, ki jim ga je uspelo po številnih zapletih z ladjo prepeljati na Irsko. Ko bo naselje končano, bo mogoče prespati tudi v enem izmed desetih dvonadstropnih avtobusov, prav tako pa tudi na plovilih v marini in celo v taksijih.

Na letalu želijo imeti ponuditi osem spalnic z dvojno posteljo, vlak ima na voljo tri vagone. Tako kot pri letalu je pobudnik naselja David McGowan.

Boeing stanovanje

Vojaški helikopter sta dobila na dražbi

Zakonca sta helikopter lani marca na dražbi kupila za sedem tisoč britanskih funtov. Vojaški helikopter so jima po cesti pripeljali v bližino njune kmetije. Potrudila sta se z obnovo originalnih zunanjih delov, v notranjosti pa sta vse prilagodila popolnemu uživanju v razkošju.

Nekatere dele helikopterja, kot je bil del zadnjega rotorja, sta kupila kar na eBayu. Speskala in uredila sta zunanjost, ustrezno barvo z vojaškim odtenkom pa na lastno presenečenje našla kar na kmetiji.

Razkošna notranjost, "lounge" v kokpitu z izvirnimi merilniki

V notranjosti sedemmetrskega helikopterja sta uporabila pristop pri urejanju luksuznih plovil. Okolje mora biti toplo in prijetno, obenem pa tudi funkcionalno. Helikopter je namenjen predvsem družinam, saj lahko sprejme dva odrasla in tri otroke. Na voljo so dvojna postelja, dodatna postelja v zadnjem delu helikopterja in udoben sedalni del, ki ga je mogoče spremeniti v še eno ležišče. V helikopterju ne manjkajo niti kuhinja, kopalnica, zasebni "lounge" v kokpitu helikopterja (s pripadajočimi izvirnimi pilotskimi elementi!) in zunanja terasa za uživanje v razgledih.

Škota sta v obnovo helikopterja skupaj z nakupom vložila okrog 40 tisoč funtov (44 tisoč evrov). Cene prenočitev se začnejo pri 150 funtih (200 evrih) na noč za dve odrasli osebi.

Helikopter glamping Foto: Helicopter Glamping

 

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • okdal2 / 12.08.2017. ob 15:46

    Nakladač!

  • MITJAVILAR / 12.08.2017. ob 15:33

    V Slo najprej protest krajanov najbližje vasi, protest opozicije, neizdaja grad. dov. ker obj, ne spada v okolico, višina x dolž. x šir. ne spada v ožje vaško jedrno,morda tudi protest ljubiteljev ptic, krajniskih arhitektov, združenja hotelirjev, varuhov slo, kult. dediščine in tako naslednji 6 strani nasprotnikov. Če bi dali ruski helik. z rdečo zvezdo pa sploh revolt desnice. Kot pri Heinekenu.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano