SiolNET. Avtomoto Novice
0,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sodišče ukazalo prepoved dizelskih avtomobilov na glavnih prometnicah Berlina

0,51

termometer

Dieselgate
V Hamburgu so se že odločili, da dve glavni prometnici zaprejo za dizle, medtem ko bodo podobni ukrepi v Stuttgartu v veljavo stopili prihodnje leto. Foto: Reuters

Sodišče v Berlinu je danes ukazalo prepoved dizelskih avtomobilov na glavnih prometnicah Berlina, potem ko so se za podobne ukrepe že odločili v Hamburgu, Frankfurtu in Stuttgartu. "Sedanji načrti za izboljšanje kakovosti zraka ne vključujejo zadostnih ukrepov za znižanje prisotnosti dušikovega dioksida v zraku pod dovoljeno mejo," je odločilo.

Da bi znižali koncentracije dušikovega dioksida v zraku, morajo mestne oblasti po mnenju sodišča prepovedati uporabo avtomobilov z dizelskimi motorji, ki ne izpolnjujejo zahtevanih okoljskih standardov, na 11 prometnicah v mestu.

Poleg tega morajo mestne oblasti premisliti še o dodatnih omejitvah uporabe dizelskih vozil v Berlin. Mestne oblasti se sicer na to odločitev, ki še ni pravnomočna, lahko še pritožijo.

izpuh dim dizel bencin Avtomoto Na severu Italije v štirih deželah omejitev dizelskih vozil

V Hamburgu so se že odločili, da dve glavni prometnici zaprejo za dizle, medtem ko bodo podobni ukrepi v Stuttgartu v veljavo stopili prihodnje leto.

Sodišče pa je nedavno omejilo tudi njihovo uporabo v Frankfurtu, nemškem finančnem središču, kamor dnevno pride več 10.000 dnevnih potnikov.

Peugeot 3008 1.5 BlueHDI EAT8 GT Line Avtomoto Motor, ki vrača vero v dizelski pogon #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 23
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin