SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski ljubitelji ducatijev zbirajo denar za reševalce motoriste

3

termometer

Slovenski klub ljubiteljev znamke Ducati v nedeljo v Ljubljani prireja dobrodelni dogodek, kjer bodo zbirali sredstva za novo opremo ljubljanskih motoristov reševalcev.

Kljub večkrat dokazani učinkovitosti pogosto na robu obstoja

Že večkrat smo poudarili, kako pomembna je vloga motoristov reševalcev pri interventnih posredovanjih na terenu. Motoristi namreč v povprečju do ponesrečenih ali obolelih pridejo v polovičnem času, ki ga za isto pot potrebuje klasično reševalno vozilo. Čeprav motoristi Reševalne postaje Ljubljana letno opravijo okrog 400 intervencij, so se v preteklosti že mnogokrat znašli v finančni stiski. Bili so na robu svojega obstoja in za tehnično podporo, torej za motocikle, se lahko zahvalijo predvsem donatorjem.

Sredstva bodo namenili za nakup opreme

Za zbiranje sredstev, ki bodo neposredno namenjena prav motoristom reševalcem ljubljanske postaje, so se zdaj odločili tudi pri Ducati klubu Slovenija. To nedeljo bodo v baru Lepa žoga v Ljubljani organizirali dogodek Moto DeLuxe festival, ki bo namenjen motoristom in ljubiteljem motociklizma.

"Ker se zavedamo, kako pomemben člen pri reševanju življenj je motorist reševalec, bo dogodek organiziran z dobrodelno noto. Sredstva, pridobljena z izvedbo srečelova in delno s prodajo pijače, bomo s pomočjo svojih pokroviteljev namenili nakupu opreme, ki jo potrebuje Reševalna postaja Ljubljana, in sicer oddelek motoristov reševalcev," je povedal predsednik omenjenega kluba Miha Kočevar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin