SiolNET. Avtomoto Novice
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slep voznik želi peljati hitreje kot 322 km/h

0,17

termometer

Dan Parker
Foto: osebni arhiv

Dan Parker želi postati nov najhitrejši slepi voznik na svetu. S predelanim avtomobilom namerava izboljšati Guinnessov rekord najhitrejše vožnje slepega voznika do zdaj, ki znaša 322 kilometrov na uro.

Dan Parker Foto: osebni arhiv

Dan Parker je vid izgubil med dirkaško nesrečo leta 2012, zdaj pa želi postati uradno najhitrejši slepi voznik. Do zdaj je že peljal hitreje od 240 kilometrov na uro, za nov Guinnessov rekord pa bo moral voziti še mnogo hitreje. Uradni rekord namreč znaša 322 kilometrov na uro, drži pa ga Mike Newton iz Velike Britanije.

Pomagal mu bo poseben sistem z zvočnimi napotki

Parker bo imel na voljo posebej prilagojeno chevrolet corvette, katere moč presega 800 "konjev", ključen pa je zvočni navigacijski sistem. Ta voznika glede na sredinsko črto na cesti, ki jo prej določi njegova ekipa, usmerja na cesti in mu sporoča položaj glede na namišljeno ravno linijo.

Postavil je že ameriški rekord za najhitrejšo vožnjo, v preteklosti je z motociklom dirkal že na slanem jezeru v Bonnevillu. Tam je postavil rekord v svojem razredu in zanašal se je prav na zvočni sistem, kakršen mu bo zdaj pomagal tudi v avtomobilu.

Voziti želi hitreje kot 200 milj na uro, kar bi verjetno že pomenilo nov rekord. Newton je vozil s hitrostjo 200,5 milje na uro (322 kilometrov na uro).

Uspešno je vozil na dirkah na slanem jezeru v Bonnevillu. Uspešno je vozil na dirkah na slanem jezeru v Bonnevillu. Foto: osebni arhiv

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin