SiolNET. Avtomoto Novice
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slavni igralec prodaja to posebno lancio #foto

0,75

termometer

Lancia delta integrale | Ta delta integrale je obarvana v izjemno redko modro barvo. Povrhu vsega gre še za različico evoluzione II, ki je najbolj zaželena različica pri zbirateljih. | Foto: Silverstone Auctions
Ta delta integrale je obarvana v izjemno redko modro barvo. Povrhu vsega gre še za različico evoluzione II, ki je najbolj zaželena različica pri zbirateljih. Foto: Silverstone Auctions

Ta izvrsten primerek lancie delte integrale je popolnoma navdušil ljubitelje avtomobilskih klasikov, saj je obarvan v zelo redko barvo, ima malo kilometrov, njegov lastnik pa je slavni igralec Rowan Atkinson. Njeno vrednost ocenjujejo med 65 in 75 tisoč funti (med 75 in 85 tisoč evrov). Dražba za ta zelo iskan primerek slovite lancie bo potekala 25. februarja.

Kot so zapisali pri Silverstone Auctions, je imela lancia, ko jo je maja 2021 kupil Atkinson, malenkost več kot 87 tisoč prevoženih kilometrov. V skoraj dveh letih je ta slavni igralec z avtom prevozil skoraj tri tisoč kilometrov, a na merilnikih se še ni "obrnilo" 90 tisoč kilometrov. V tem času Atkinson ni pretirano varčeval in zajetni kup računov priča o tem, da je za avto skrbel, kot si zasluži, in ga vzdrževal nadpovprečno dobro.

Gre za najbolj priljubljeno različico evoluzione II

Lancia je delto integrale prvič javnosti pokazala leta 1979 na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. V poznih osemdesetih in začetku devetdesetih let je dominirala v svetovnem reli prvenstvu, prvo različico evoluzione pa so predstavili ob koncu leta 1991. V tem primeru gre za različico evoluzione II, ki so jo predstavili junija leta 1993. S to posodobitvijo so pri Lancii izboljšali dvolitrski 16-ventilski motor in dvignili moč motorja. Glede na izboljšave je Evo II eden najbolj iskanih in priljubljenih modelov, ki dosega vrtoglave cene.

Leta 1993 je bil avto prodan na Japonsko, a se je leta 2011 vrnil v Veliko Britanijo. Koliko lastnikov je zamenjal, se ne ve, je pa zelo iskan ravno zaradi posebne modre barve Lord Blue.

Lancia delta integrale | Foto: Silverstone Auctions Foto: Silverstone Auctions

Lancia delta integrale | Foto: Silverstone Auctions Foto: Silverstone Auctions

Lancia delta integrale | Foto: Silverstone Auctions Foto: Silverstone Auctions

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin