SiolNET. Avtomoto Novice
3,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izziv pluženja na visokogorski cesti proti Grossglocknerju

Slavna cesta v Avstriji odprta: tako so odstranili metre snega

3,86

termometer

Grossglockner
Danes bodo za obiskovalce odprli prvi del ceste proti Grossglocknerju. Prihodnji teden bodo odprli še cesto proti vrhu Edelweiss in cesto do vrha Karl-Franz-Josef. Foto: Grossglockner Hochalpenstrasse

Danes se za turiste odpira znamenita cesta na avstrijski Grossglockner, tako pa so v zadnjih dneh z nje odstranjevali več metrov debelo snežno odejo.

Grossglockner je s 3.798 metri nadmorske višine najvišja gora v Avstriji, cesta proti njegovemu vrhu pa velja za eno izmed najbolj privlačnih panoramskih cest v okolici. Cesta povezuje kraja Bruck in Heilingenblut ter se povzpne do nadmorske višine 2.504 metre.

Prve načrte za cesto so predstavili leta 1924, in to v obdobju, ko je bilo v Avstriji, Nemčiji in Italiji skupno šele okrog 154 tisoč avtomobilov in 92 tisoč motociklov. Avstrija si je še vedno krpala gospodarske rane po prvi svetovni vojni, stanje pa sta nato gospodarska recesija in zlom borze v ZDA še poslabšala.

Čiščenje ceste v tridesetih letih prejšnjega stoletja Čiščenje ceste v tridesetih letih prejšnjega stoletja Foto: Grossglockner Hochalpenstrasse Uradno odprtje ceste leta 1935, ko so cesto "plužili" še z lopatami

To pa je obudilo načrte za gradnjo ceste, saj so z njo zaposlili okrog 3.200 delavcev. Leta 1930 so s prvim miniranjem tudi uradno začeli graditi cesto, štiri leta pozneje je po njej do vrha pripeljal prvi avtomobil – steyr 100. Tretjega avgusta 1935 so cesto tudi uradno odprli.

Medtem ko danes cesto spomladi splužijo s pomočjo modernih strojev, je še sredi tridesetih let za prevoznost ceste z lopatami skrbelo okrog 350 ljudi. Ti so morali odstraniti 250 kubičnih metrov snega in tako odpreti vsaj polovico ceste.

Cesta na Grossglockner je gostila tudi številne znamenite kolesarske dirke. Med temi Dirko po Italiji, prav tako je bil na njej tradicionalno vrhunec Dirke po Avstriji.

Grossglockner električni avto Avtomoto Z BMW i3 do najvišje polnilnice za električna vozila v Evropi

Spomladanski obiskovalci lahko ob cesti vidijo visoke snežne stene. Spomladanski obiskovalci lahko ob cesti vidijo visoke snežne stene. Foto: Gregor Pavšič

Te posebej izdelane stroje je mogoče ob cesti opaziti tudi v poletnih mesecih, ko tam potrpežljivo čakajo na novo nalogo. Te posebej izdelane stroje je mogoče ob cesti opaziti tudi v poletnih mesecih, ko tam potrpežljivo čakajo na novo nalogo. Foto: Metka Prezelj Ključni so frezni stroji, ki so jih v Linzu zasnovali že leta 1953

Snežna odeja prekriva cesto proti Grossglocknerju skoraj šest mesecev letno in debela je lahko vse do 20 metrov. Pluženje ceste je bilo zato velik izziv. Leta 1953 je vihtanje lopat zamenjali poseben razvite snežne freze iz podjetja Voest iz Linza. Njihovi stroji to nalogo opravljajo še danes. Freze je zasnoval prav inženir Franz Wallack, ki je naredil tudi načrte za Grossglocknerjevo cesto.

Leta 1932 je bila cesta za promet odprta 132 dni letno, do leta 1963 je to število dni že naraslo na 276. Danes sneg odstranjuje dvanajst strojev, ki v 25 dneh z 48 kilometrov cest odstranijo od 600 do 800 tisoč kubičnih metrov snega.

Grossglockner Foto: Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Foto: Grossglockner Hochalpenstrasse

Grossglockner Foto: Grossglockner Hochalpenstrasse

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin