Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
27. 2. 2014,
11.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Škoda

Četrtek, 27. 2. 2014, 11.40

8 let

Škoda visionC – prvi češki kupe ob racionalnosti izpostavlja tudi čustva

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Škoda bo čez tri leta predstavila svoj prvi petvratni kupe, ki bo poleg pregovorne racionalnosti izpostavil tudi vozniška čustva. Kupe bo na voljo tudi s štirikolesnim pogonom.

Češki petvratni kupe prihaja leta 2016

To je napoved prvega Škodinega petvratnega kupeja, ki so ga včeraj kot študijo predstavili na avtomobilskem salonu v Ženevi. Serijsko različico avtomobila, ki je tako kot nova octavia nastal na Volkswagnovi prilagodljivi platformi MQB, načrtujejo za leto 2016.

Če Škoda pri svojih avtomobilih v prvo vrsto postavlja racionalnost ter ugodno razmerje med ceno in kakovostjo, študija visionC nagovarja predvsem voznikova čustva. Najbrž najbolj dinamična škoda do zdaj bo dolga okrog 4,7 metra in široka 1,82 metra, poleg napovedi konkretnega modela pa bo kot študija predstavljala tudi določene nove oblikovalske oprijeme ekipe iz Mlade Boleslavi.

Med posebnosti pri Škodi izpostavljajo v karoserijo skrita kljuke, v notranjosti zložljiv digitalni zaslon za vsakega potnika in zadnja vrata, ki se odpirajo kot pri kombilimuzinah in nudijo enostavno dostopanje do prtljažnega prostora.

Škoda potrebuje tudi pogumno oblikovalsko usmeritev

Podobna kupeja Volkswagnov koncern v obliki passata CC in audija A5 sportback sicer že pozna. Pri Škodi bi novi model lahko zasedel prostor med octavio in superbom.

"Čas je, da Škodine pregovorno dobre racionalne rešitve združimo s pogumno oblikovalsko usmeritvijo," je napovedal prvi mož Škode Winfried Vahland.

Za študijo visionC so sprva predvideli 1,4-litrski štirivaljni bencinski motor z močjo 81 kilovatov in najvišjo hitrostjo 214 kilometrov na uro. V serijski različici bo avtomobil predvidoma dobil širšo ponudbo bencinskih in dizelskih motorjev. V ponudbi naj bi bila tudi štirikolesni pogon in različica vRS, ki bi imela poleg štirikolesnega pogona tudi dvolitrski bencinski motor z okrog 280 "konji".

Ne spreglejte