SiolNET. Avtomoto Novice
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sindikati na nogah: kaj se dogaja v Oplu?

0,35

termometer

Opel tovarna Eisenach
Stellantis je proizvodnjo modela grandland že preselil iz Nemčije v Francijo. Foto: Opel

Stellantis je dodobra razburil sindikate v Nemčiji z razkritjem načrtov glede dveh Oplovih tovarn. V Russelsheimu stoji največja Oplova tovarna, ki ne bo več v lasti Opla, a bo ostala povezana s skupino Stellantis. Tovarno v Eisenachu bodo zaradi pomanjkanja polprevodnikov za nekaj mesecev zaprli, a v sindikatu menijo, da gre le za izgovor in bo kmalu sledilo trajno zaprtje tovarne. Kaj to pomeni za tovarno v Russelsheimu, za zdaj še ni znano.

Novico o potezah Stellantisa je za Reuters že potrdil tiskovni predstavnik skupine. "Prednosti, povezane s to učinkovito in  prilagodljivo organizacijo, bi morale dolgoročno prispevati k zagotavljanju delovnih mest." Novica je presenetila sindikate, saj so pred kratkim izvedeli, da Stellantis za nekaj mesece prekinja proizvodnjo v tovarni Eisenach. Kot glavni razlog so navedli pomanjkanje polprevodnih mikročipov, a sindikati se bojijo, da gre le za izgovor pred dokončnim zaprtjem tovarne.

Delavce je strah, Stellantis zagotavlja, da gre za začasen ukrep

Težave s polprevodniki so prizadele praktično vse proizvajalce avtomobilov, toda zaposleni v tovarni Eisenach Stellantis obtožujejo Oplova največja tovarna v Russelsheimu ne bo več del Opla, a bo ostala povezana s skupino Stellantis. Kaj to za zdaj pomeni, še ni znano. Oplova največja tovarna v Russelsheimu ne bo več del Opla, a bo ostala povezana s skupino Stellantis. Kaj to za zdaj pomeni, še ni znano. Foto: Opel prevare. Nemško zakonodajo glede dopustov naj bi izkoristili za preselitev proizvodnje v druge tovarne, tako kot so naredili v primeru grandlanda (proizvodnja se je preselila iz Eisenacha v Sochaux v Franciji). 

Čeprav gre po podatkih skupine za začasen ukrep, vse več zaposlenih v strahu pričakuje, kaj se bo zgodilo čez nekaj mesecev. Stellantis je s sindikati lani sklenil tudi dogovor, da do leta 2025 ne bodo odpustili nobenega zaposlenega v Oplovih tovarnah, a bi lahko ta dogovor obšli zaradi težav z dobavo polprevodnikov. Pri Stellantisu pravijo, da so obtožbe neutemeljene in gre le za začasen ukrep.

"Globalna avtomobilska industrija je v izredni situaciji zaradi epidemije in pomanjkanja polprevodnih mikročipov. Proizvodnja v Eisenachu se bo ponovno zagnala na začetku leta 2022, če bodo to dovolila dobavna veriga," je še povedal tiskovni predstavnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin