Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2021,
9.43

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

pickup Nissan navara Nissan

Četrtek, 25. 2. 2021, 9.43

3 leta, 2 meseca

Še zadnje dejanje za Nissanov pickup v Evropi #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Nissan navara | Takšna je prenovljena navara, ki je žal v Evropi ne bomo videli. | Foto Nissan

Takšna je prenovljena navara, ki je žal v Evropi ne bomo videli.

Foto: Nissan

Prenovljena navara ne bo zapeljala v Evropo, kar nakazuje tudi konec prodaje tega modela v tem delu sveta, ko se življenjski cikel poltovornjaka izteče prihodnje leto.

Kot so poročali pri britanskem mediju Autocar, bo Nissan v Evropi še naprej prodajal različico pred prenovo in s prodajo končal, ko se bo življenjski cikel modela iztekel. To bi moralo biti zelo kmalu, saj je v takšni obliki na evropskih cestah že vse od leta 2014 naprej. Japonci sicer niso potrdili, kdaj bodo končali proizvodnjo obstoječega modela, ki ga izdelujejo v Barceloni, a bi se to lahko zgodilo že prihodnje leto.

Je zaprtje tovarne krivo za konec evropske navare?

''Nova malenkost prenovljena navara ne bo naprodaj v Evropi. Še naprej bomo prodajali obstoječi evropski model navare, ki jo proizvajajo v Barceloni. Navara je pomemben produkt, in trenutna navara izpolnjuje potrebe naših kupcev v Evropi. Prihodnji produktni načrti bodo razkriti ob svojem času,'' je novico o koncu poti navare komentiral tiskovni predstavnik Nissana.

Prvi namigi o koncu poti za navaro v Evropi so se pojavili že lansko leto, ko so Japonci sporočili, da v letu 2022 zapirajo svojo tovarno v Barceloni. Nadaljnjo življenjsko pot ovira še slabša prodaja v Evropi, Mercedesov dvojnik razred X, ki so ga prav tako izdelovali v Barceloni, je svojo pot končal le po dveh letih obstoja.

Prenovljena navara je z novim videzom postala bistveno bolj všečna, v notranjosti so pri Nissanu namestili večji zaslon na dotik, dodali več varnostne opreme in izboljšali sedeže. V ZDA se cene za vstopni model začnejo pri 26 tisoč dolarjih.

Nissan navara | Foto: Nissan Foto: Nissan

Ne spreglejte