SiolNET. Avtomoto Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Lešnik – izberite njegovega najlepšega mercedesa

3

termometer

Robert Lešnik nekoč ni bil dovolj dober za ljubljansko akademijo, zato pa od leta 2009 kroji pohod proti vrhu premium razreda pri Mercedes-Benzu. Je eden ključnih mož ekipe Dietra Zetscheja.

Po zavrnitvi v Sloveniji je priložnost našel v Nemčiji

Robert Lešnik iz Limbuša pri Mariboru se je trikrat neuspešno poskušal vpisati na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, zato pa z vpisom ni imel težav na visoki tehnični šoli v Pforzheimu v Nemčiji.

S štipendijo Volkswagna je dobil vstopnico v svet avtomobilske industrije. Pri Volkswagnu se je po koncu študija tudi zaposlil in z njimi delal do leta 2007, ko se je začasno preselil h Kii. Čez dve leti se je vrnil v Nemčijo, kjer se je pridružil oblikovalski ekipi Gordana Wagenereja pri Mercedes-Benzu.

Lešnik je danes vodja ekipe zunanjega oblikovanja pri Daimlerju. Posredno se je torej podpisal pod novi razred A, prenovljeni razred GLK in E ter novi C, novega CLA, CLS shooting brake, med njegova najpomembnejša izdelka pa sodita novi razred S in S coupe. Lešnikov je seveda tudi novi športno-terenski mercedes-benz GLA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin