SiolNET. Avtomoto Novice
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Revoz danes prehaja na enoizmensko proizvodnjo

Revoz: le še ena izmena, do konca leta še 450 odpuščenih

0,33

termometer

Revoz Clio |  | Foto: Gregor Pavšič
Foto: Gregor Pavšič

Revoz danes prehaja na enoizmensko delo. To pomeni postopno odpuščanje 450 delavcev, namesto 486 avtomobilov pa jih bodo dnevno izdelali le še 325.

Revozova uprava je zaposlenim sporočila, da posledice težav z oskrbo s polprevodniki občutijo tako v novomeški kot v drugih Renaultovih tovarnah. Ker so imeli zaradi teh pred tednom vseh pet dni nedelovnih in tudi v marcu ne kaže na umiritev zadev, so se, da do novih nedelovnih dni ne bi več prihajalo, odločili, da bodo prehod na obratovanje v eni izmeni izvedli prej, so dodali.

Da bo Revozova proizvodnja od danes potekala v eni izmeni, je za STA potrdil tamkajšnji sindikalist Slavko Pungeršič. Kot je izpostavil, pa zaradi omenjenega predčasnega prehoda na eno izmeno odvečnih delavcev ne bodo odpuščali prej, kot je bilo prvotno načrtovano.

Prehod na enoizmensko delo pomeni 450 odpuščenih delavcev

Revoz, ki ima približno 2.100 zaposlenih, bo po januarski napovedi zaradi prehoda na eno izmeno odpustil približno 450 delavcev. Odpuščanje bo postopno, načrt pa je, da naj bi konec leta zaposlovali približno 1.600 ljudi, je še povedal Pungeršič.

Kot so v Revozu poudarili ob januarski napovedi prehoda na eno proizvodno izmeno, krizi s polprevodniki še vedno ni videti konca, proizvodnja električnega smarta se zaustavlja, razmere na trgu so negotove. Dodali so, da bodo proizvodnjo predvidoma skrčili z aprilom, prizadetih pa bo približno 450 zaposlitev.

Dnevno bodo izdelali le še 325 avtomobilov

Vodstvo podjetja je začelo pogovore s socialnimi partnerji za pripravo prehoda proizvodnje z ene izmene in pol na eno izmeno, kar ustreza zmanjšanju dnevne proizvodnje s 486 na 325 vozil na dan, so januarja sporočili iz novomeškega proizvajalca avtomobilov.

"Vodstvo podjetja se zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju novih zaposlitev," so še poudarili.

Revoz je sicer lani v zahtevnih razmerah krize z oskrbo polprevodnikov in težavah, ki so bile povezane s posledicami epidemije covid-19, proizvedel 95.797 vozil, kar je 31 odstotkov manj kot leta 2020.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin