Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
30. 6. 2016,
8.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

reli

Četrtek, 30. 6. 2016, 8.46

6 let, 7 mesecev

Reli DP: nadaljevanje v Železnikih, v koledarju tudi italijanski reli Alpi Orientali

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

V soboto se bo državno prvenstvo v reliju nadaljevalo v Železnikih, kjer je po lanski suvereni predstavi prvi favorit Aleks Humar (renault clio R3T). V konkurenci bo tudi slovaška ford fiesta R5, v državno prvenstvo pa bodo vključili tudi italijanski reli Alpi Orientali.

V koledar državnega prvenstva tudi italijanski reli Alpi Orientali

Železniki z okolico bodo drugič gostili reli za državno prvenstvo, ki bo tretja od predvidoma sedmih postojank letošnjega državnega prvenstva. Za zdaj neuradno so na krovni zvezi namreč v koledar umestili tudi avgustovski reli Alpi Orientali v Italiji, kjer bosta predvidoma za DP štela celo oba tekmovalna dneva. Jeseni so sicer v programu še reliji v Novi Gorici, v hrvaški Istri in v Idriji.

Darko Peljhan lani v Železnikih ni bil kos Humarju, mu bo letos lahko bližje? | Foto: Darko Peljhan lani v Železnikih ni bil kos Humarju, mu bo letos lahko bližje?

Slovaška ford fiesta R5 proti vodilnim slovenskim voznikom

V soboto bo na sporedu devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov, na katerih bodo organizatorji iz vrst domačega društva Omikron predstavili zelo raznovrstno konkurenco. Na reli jim je namreč uspelo privabiti tudi gosta iz Slovaške Vlastimila Majerčaka, ki bo vozil ford fiesto R5. Čeprav gre za tehnološko najbolje pripravljen avtomobil v konkurenci, bo na hitrostnih preizkušnjah zagotovo težko držal ritem vodilnih slovenskih posadk.

Prvi favorit je Humar, ki je lani v Železnikih zmagal suvereno

Kljub ponesrečenemu nastopu na reliju za EP v Belgiji bo vloga prvega favorita pripadla Aleksu Humarju (renault clio R3T), lanskemu zmagovalcu. Humar je lani v Železnikih dobil kar sedem od skupno devetih hitrostnih preizkušenj in suvereno zmagal. Med tekmeci je lani le Turk zaostal za manj kot minuto (46 sekund) in tudi dobil dve hitrostni preizkušnji.

Humarju, ki po dveh relijih vodi v skupnem seštevku državnega prvenstva, bo tokrat zapiske bral Jaka Cevc. Osrednja konkurenta Humarju bosta Darko Peljhan (mitsubishi lancer EVO9) in Rok Turk (peugeot 208 R2). Podobno kot v Ajdovščini želi Humarja, Peljhana in Turka resno ogroziti tudi Aljoša Novak (mitsubishi lancer EVO9), ki je na prejšnjem reliju zmago izgubil v zadnjih dveh ovinkih.

Za njimi bosta na napako favoritov prežala še Boštjan Logar (subaru impreza), po nesreči v Ajdovščini jim je uspelo popraviti dirkalnik, in Grega Premrl (citroën DS3 R3T).

Ne spreglejte