Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
17. 2. 2019,
5.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Ferrari Prodaja avtomobilov

Nedelja, 17. 2. 2019, 5.30

5 let, 2 meseca

Ferrari: Visok dobiček in presenetljiva napoved

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Ferrari monza | Avtomobil kot je ferrari monza prinaša visoke dobičke. Tak avtomobil bo stal 1,6 milijona evrov in je primer Ferrarijeve ekskluzivnosti. Izdelali jih bodo le 500. | Foto Ferrari

Avtomobil kot je ferrari monza prinaša visoke dobičke. Tak avtomobil bo stal 1,6 milijona evrov in je primer Ferrarijeve ekskluzivnosti. Izdelali jih bodo le 500.

Foto: Ferrari

Ferrari bi lahko letos prvič prodal več kot 10 tisoč svojih avtomobilov. Z njimi so lani zaslužili 1,2 milijarde evrov, želijo pa si še več modelov z višjo dobičkonosno maržo. Neizogibna in potrjena sta tudi električni ferrari in prvi športni terenec iz Maranella.

Ferrari je lani prodajo svojih avtomobilov povečal za 10 odstotkov in kupcem dostavil 9.251 avtomobilov. Prihodki so v primerjavi z letom 2017 višji za 3,5 odstotka. Italijani so lani zaslužili okrog 1,2 milijarde evrov, kar je 10 odstotkov več kot leto pred tem.

Prodajni rekordi ali skrb za ekskluzivnost?

Ferrari bi lahko letos prvič presegel mejo 10 tisoč prodanih avtomobilov. Vodstvo podjetja sicer bolj zanima dobiček od prodanih vozil in manj skupno število prodanih avtomobilov, kar tudi zmanjšuje ekskluzivnost italijanske superšportne znamke. Nekdanji predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo je želel letno proizvodnjo ferrarijev omejiti na sedem tisoč avtomobilov.

Ferrari 488 pista - eden izmed klasičnih prodajni adutov v Maranellu. | Foto: Newspress Ferrari 488 pista - eden izmed klasičnih prodajni adutov v Maranellu. Foto: Newspress

Letos 500 ferrarijev monza s ceno 1,6 milijona evrov

Z vidika dobičkonosnosti bosta med ključnimi avtomobili nova modela ferrari monza SP1 in SP2. Izdelali jih bodo 500, vsak pa bo stal 1,6 milijona evrov. Ferrarijev model 812 superfast v Italiji stane dobrih 300 tisoč evrov.

Predsednik družbe Louis Camilleri je na predstavitvi poslovnih rezultatov za lansko leto potrdil tudi prihod novega modela, ki ga bo poganjal motor V8, imel pa bo hibridni pogon. Ime še ni znano. Tega avtomobila ne bodo predstavili na avtomobilskem salonu v Ženevi, temveč na ločenem dogodku pozneje letos. Prvi kupci bodo novega ferrarija dobili v začetku prihodnjega leta.

Meje padajo: Ferrari tudi z električnim avtomobilom in športnim terencem

Camilleri je prav tako potrdil, da bo Ferrari do leta 2022 izdelal svoj prvi električni avtomobil. Do leta 2022 bo imelo 60 odstotkov ferrarijev že hibridni pogon. To je predvsem ukrep za zniževanje povprečnega izpusta CO2 vse Ferrarijeve modelne palete. V Maranellu so lani napovedali tudi svoj prvi športni terenec purosangue in po besedah Camillerija so bili prvi odzivi morebitnih kupcev nanj zelo pozitivni.

Ne spreglejte