Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
7.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

model 3 Tesla

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 7.04

6 let, 6 mesecev

Realnost Tesle: kako je voziti avto brez merilnikov in armaturne plošče?

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Nova tesla model 3 ima minimalistično notranjost. Pred voznikom ni klasičnih merilnikov, saj se podatki izpisujejo na velikem digitalnem sredinskem zaslonu. "Hitro se navadiš," je med testiranji povedal eden izmed Teslinih inženirjev.

Tesla 3 notranjost | Foto:

Ključen mesec: Uspeh ali zlom Elona Muska in Tesle?

To je prvi serijski tesla model 3


Podrobnejša predstavitev avtomobila šele v petek?

Ena od največjih skrivnosti novega Teslinega avtomobila model 3, s katerim se želi kalifornijsko podjetje preleviti iz start-upa v pravega množičnega proizvajalca (električnih) avtomobilov, je njegova notranjost. Uradnih fotografij notranjosti vozila pri Tesli kljub začetku serijske proizvodnje še niso objavili, prav tako o avtu niso znani podrobnejši tehnični podatki, različne možnosti baterij, opreme in podobno. To se bo verjetno zgodilo v petek, ko bo Tesla prvim 30 voznikom predala vozila. Ta dogodek bo tudi služil kot uradna svetovna premiera serijskega modela 3.

Model 3 ostaja pri minimalističnem voznikovem prostoru

Spletni portal za električne avtomobile Electrek je objavil zgodbo dveh lastnikov tesel (model S in X), ki sta med polnjenjem srečala Teslinega inženirja na poti med Kalifornijo in Koloradom. Novi model 3 vsaj v različici predserijskih avtomobilov nima klasične armaturne plošče z merilniki. Elon Musk je prav tako že potrdil, da Tesla ne bo uporabila sistema za projekcijo podatkov o hitrosti vozila na vetrobransko steklo. Voznik pred očmi očitno ne bo imel ničesar, osnovne podatke pa bo lahko odčital z velikega vodoravnega digitalnega zaslona na vrhu sredinske konzole. Za tako usmeritev so se po njegovih besedah odločili tudi zaradi razvoja samodejne vožnje.

"Vprašal sem ga, kako je voziti avto brez armaturne plošče in merilnikov. Rekel je, da se je hitro navadil in da potem ni več nenavadno. Omenil je vožnjo ponoči, ko naj bi zaradi odsotnosti osvetljenih merilnikov bolje videl cesto," je pogovor z inženirjem povzel eden ob obeh Teslinih uporabnikov.

Čeprav so nekateri proizvajalci v preteklosti svoje merilnike že prestavili na vrh sredinske konzole, seveda ne na tako velike zaslone kot je Teslin, bo model 3 očitno ostal zvest zelo minimalistični zasnovi. Kot lahko vidimo s fotografije se podatek o hitrosti na zaslonu nahaja levo zgoraj, tam je tudi podatek o izbiri programa vožnje, na drugih delih zaslona pa navigacija, infozabavne vsebine in podobno.

Ne spreglejte