Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
20. 9. 2016,
12.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

Natisni članek

BMW serija 5 Avtosalon Detroit 2017

Torek, 20. 9. 2016, 12.46

6 let, 7 mesecev

Razkrita notranjost novega BMW 5, ki smo ga ujeli v Nemčiji #video

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,45

1

BMW z videom razkriva notranjost in sisteme polsamodejne vožnje nove serije 5, ki smo jo zamaskirano nedavno ujeli tudi na nemških avtocestah.

Sistemi bodo podobni kot v večji seriji 7

BMW že več tednov postopoma napoveduje novo generacijo serije 5, ki jo bodo uradno predstavili januarja na avtomobilskem salonu v Detroitu. Bavarci so zdaj v videu razkrili del notranjosti limuzine in njegove funkcije polsamodejne vožnje.

BMW je pri zasnovi nove generacije serije 5 prvič uporabil razvoj s pomočjo 3D-mapiranja, ki njihovim inženirjem omogoča, da izdelajo natančno digitalno sliko avtomobila in tako že pred končnim serijskim modelom odpravijo najmanjše napake oziroma pomanjkljivosti. Prvi BMW-ju so do zdaj tovrstno tehnologijo nadzora uporabljali le pri posameznih jeklenih elementih. Trdijo, da so zdaj kot prvi proizvajalec 3D-nadzor uporabili tudi pri izdelavi celotnega avtomobila. | Foto: BMW BMW je pri zasnovi nove generacije serije 5 prvič uporabil razvoj s pomočjo 3D-mapiranja, ki njihovim inženirjem omogoča, da izdelajo natančno digitalno sliko avtomobila in tako že pred končnim serijskim modelom odpravijo najmanjše napake oziroma pomanjkljivosti. Prvi BMW-ju so do zdaj tovrstno tehnologijo nadzora uporabljali le pri posameznih jeklenih elementih. Trdijo, da so zdaj kot prvi proizvajalec 3D-nadzor uporabili tudi pri izdelavi celotnega avtomobila. Foto: BMW

Kako BMW novo serijo 5 razvija do desetinke milimetra natančno


Avtomobil bo podobno kot večja serija 7 znal samodejno slediti cesti in prepoznavati prometne znake, voznik pa bo moral v presledkih z rokami prijeti za volanski obroč. BMW bo znal v gneči tudi samodejno speljevati in ustaviti. Za zdaj ni znano, do katerih hitrosti bodo sistemi polsamodejne vožnje delovali. Pri BMW serije 7 delujejo do hitrosti 210 kilometrov na uro.

Novost bo sistem crossroad, ki bo opozarjal na vozila, ki se bodo približevala s prečnih cest.

BMW serijo 5 testira na nemških avtocestah

BMW za zdaj še skriva pogled na zunanjost avtomobila. Zamaskirano "petico" smo pred tedni ujeli tudi na nemških avtocestah.

 

Ne spreglejte