SiolNET. Avtomoto Novice
0,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proizvodnja tega priljubljenega VW golfa še vse leto?

0,43

termometer

Volkswagen e-golf - prenova
Foto: Jure Gregorčič

Volkswagen je nameraval prenehati izdelovati električnega golfa, takoj ko bo na ceste zapeljal novi ID.3. Toda koronavirus je številnim proizvajalcem prekrižal načrte, očitno tudi Volkswagnu, ki bo po zdaj še neuradnih informacijah iz Nemčije še naprej izdeloval električnega golfa.

V dokumentu, ki je po nesreči našel svojo pot na splet, je razvidno, da bodo pri Volkswagnu podaljšali proizvodnjo električnega golfa vse do septembra. Kupci bodo tako lahko prejšnjo generacijo e-golfa dobili tudi do konca letošnjega leta. Toda zakaj bo Volkswagen še naprej izdeloval električnega golfa, ki je resnici na ljubo že precej v letih, in so hkrati že pričeli proizvajati bistveno zmogljivejšega ID.3?

Volkswagen ID 3 Avtomoto Velik udarec za Volkswagen? Težave z novostjo leta se kopičijo.

Zamik proizvodnje zaradi težav ali emisijskih zahtev EU?

Kot smo že pisali pred časom, ima Volkswagen težave s programsko opremo pri novem ID.3. Nemci molčijo, a vse več se ID.3 je prihodnji električni adut znamke, a očitno mu bo družbo še nekaj časa delal tudi električni golf. ID.3 je prihodnji električni adut znamke, a očitno mu bo družbo še nekaj časa delal tudi električni golf. Foto: Gregor Pavšič govori o teh težavah, ki bi za zdaj po neuradnih informacijah lahko pod vprašaj postavile poletni prihod na ceste. Izključen ni niti zamik v leto 2021.

Štirje scenariji so mogoči za podaljševanje proizvodnje e-golfa. Prvi je zahteva Evropske unije za zmanjšanje izpustov in povečanje prodaje električnih avtomobilov, drugi je lahko zelo privlačna nakupna cena za e-golfa in veliko povpraševanje po tem modelu, tretji scenarij so lahko že prej omenjene težave pri ID.3 in četrti razlog podaljševanje proizvodnje je lahko izbruh pandemije bolezni covid-19, ki je poskrbel za zelo težko poslovno okolje in padec prodaje praktično vseh novih avtomobilov.

Letos najbolje prodajani ''električar'' pri nas

Kljub svojim letom je e-golf pri nas v prvih treh mesecih daleč najbolje prodajani električni avto. Do konca marca so jih prodali 156, kar je 66 več, kot je Renault prodal zoejev. V lanskem letu so naprimer na koncu leta prodali le 42 avtov, leto prej pa enega več. Podobno je tudi drugje. Samo v Nemčiji so zanj prejeli več kot štiri tisoč naročil. Ravno ta fenomen je mogoče največji razlog, da se e-golf še ne bo poslovil in bo naprodaj še celotno letošnje leto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin