Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 7. 2020,
9.58

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

varnostna blazina Mercedes-Benz razred S Daimler Mercedes-Benz

Ponedeljek, 27. 7. 2020, 9.58

3 leta, 8 mesecev

Mercedes-benz razred S

Prihaja velika novost, "airbag" na zadnji klopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Mercedes-benz razred S | Mercedes bo sedmo generacijo razreda S razkril 2. septembra, zdaj pa so s fotografijo razkrili, da bo imel vgrajene zračne varnostne blazine tudi za potnike zadaj. | Foto Mercedes-Benz

Mercedes bo sedmo generacijo razreda S razkril 2. septembra, zdaj pa so s fotografijo razkrili, da bo imel vgrajene zračne varnostne blazine tudi za potnike zadaj.

Foto: Mercedes-Benz

Svetovna javnost z nestrpnostjo pričakuje razkritje nove Mercedesove predsedniške limuzine, ki vedno znova osupne s svojimi tehnološkimi novitetami. Nič drugače ni zdaj, ko se Mercedes-Benz pripravlja na dokončno razkritje sedme generacije. Napetost so dvignili tudi z zgornjo skico – prvič bo v serijskem vozilu zračna varnostna blazina nameščena tudi pri potnikih na zadnji klopi.

Nemci pravijo, da bodo več informacij o prvi varnostni blazini za potnike zadaj podali v prihodnjih nekaj dneh, a so tokrat že podali nekaj osnovnih informacij o tej inovaciji. Zračna blazina je vgrajena v zadnji del sprednjih sedežev in se sproži v primeru trka ter pri tem varuje potnika na zadnji klopi v primeru čelnega trka.

Inovativna oblika varnostne blazine

Varnostna blazina je v obliki črke U – osrednji del poskrbi za preprečitev poškodb, stranska izražena grebena pa ujameta glavo in Mercedes je že pokazal novo večopravilno enoto, ki bo vgrajena na sredino armaturne plošče. | Foto: Mercedes-Benz Mercedes je že pokazal novo večopravilno enoto, ki bo vgrajena na sredino armaturne plošče. Foto: Mercedes-Benz preprečita nevarne premike glave vstran. Gre za povsem drugačen koncept kot pri sprednjih zračnih blazinah. Kot pravijo pri Mercedes-Benzu, se bo zračna blazina prilagodila v primeru, da zadaj sedi otrok ali pa je ta v svojem sedežu. Sočasno se bo sprožila tudi zračna blazina, vgrajena v varnostne pasove, zato bo razred S eden izmed najbolj varnih avtomobilov za potnike zadaj, če ne celo najbolj varen avtomobil na svetu.

Mercedes-Benz je posodobil tudi varnostna sistema, ki s pomočjo radarja zaznata bočni trk in pomakneta voznikov ali sovoznikov sedež proti sredini avtomobila. S pomočjo istega radarja se avtomobil v primeru bočnega trka samodejno dvigne, da je nalet v strukturno trdnejši spodnji del avtomobila.

Ne spreglejte