Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Torek,
19. 3. 2013,
7.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mercedes-Benz

Torek, 19. 3. 2013, 7.34

7 let, 12 mesecev

Prestižna notranjost mercedesa S samo še digitalna

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Videz notranjosti je pri mercedes-benzu razreda S pogosto celo pomembnejši in težje pričakovan od zunanjosti. Nova generacija prvič le z digitalnimi merilniki.

Razred S že 30 let postavlja merila

Naj bodo to oblikovanje sedežev, masažni sistemi, prilagodljiva klimatska naprava ali individualno odišavljenje, pri Mercedes-Benzu so pri novi generaciji razreda S hoteli ponuditi le najboljše. Luksuzna limuzina je kajpak že od leta 1972 v vsaki generaciji postavljala nova merila in smernice za celotno industrijo prestižnih limuzin.

Namesto analognih le še digitalna prikazovalnika

Novi razred S prinaša največjo spremembo pri oblikovanju in zasnovi merilnikov. Če je imela prejšnja generacija še kombinacijo tradicionalnih analognih in digitalnih prikazovalnikov, v novem kraljujeta dva velika 30,7-centimetrska zaslona na dotik v razmerju 8 : 3. Levi je namenjen prikazovanju parametrov delovanja avtomobila, hitrosti in vrtljajev, desni pa je rezerviran za vgrajeni "infotaiment" in prilagajanje udobja.

Inženirji v Stuttgartu so novemu mercedes-benzu S vgradili sistem individualnega odišavljenja notranjosti, ogrevane sedeže, volanski obroč in naslonjala za roko, v sedeže pa so vgradili kar 14 ločenih enot za kar najučinkovitejšo in sproščujočo masažo.

Zadaj klasična klop ali individualni sedeži

Kupci bodo lahko v zadnji vrsti izbirali med klasično klopjo in individualnimi sedeži, pri katerih bo naslonjalo pritrjeno ločeno od sedalnega dela. Največji naklon naslonjala zadaj je 37, spredaj pa 43,5 odstotka.

Osnova različica z daljšo medosno razdaljo

Pri Mercedes-Benzu so se namenoma izdatneje posvetili zasnovi na zadnjih sedežih, saj v Aziji razred S največkrat vozijo poklicni vozniki, lastnik avtomobila pa sedi zadaj. Zaradi pomembnosti trga je razred S tudi prvič nastal za različico z daljšo medosno razdaljo, različica s krajšo pa je bila nato le njena izpeljanka.

Ne spreglejte