Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 7. 2018,
7.13

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

Audi

Četrtek, 19. 7. 2018, 7.13

5 let, 9 mesecev

Prenovljeni audi TT: Samo še bencinski štirivaljnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Audijeva prenova športnega modela TT zopet ni velika. Razlike med novincem in predhodnikom je težje opaziti, toda to ne pomeni, da razlik ni pod kovino. Tam so zdaj nameščeni novi motorji, več je serijske opreme in voznik bo užival v bolj kakovostni notranjosti.

Fotogalerija
1 / 10

Audi A7
Avtomoto Zgodba polna naključij: Kaj pomeni ime Audi?

Avtomoto Audi se ne šali, tukaj je novi Q8

Na voljo le z dvolitrskim štirivaljnikom

Prenovljeni TT bo odslej na voljo le z dvolitrskim bencinskim agregatom z dvema različnima močema in tremi paketi opreme. Vstopni 40 TFSI ima 145 kilovatov in 320 njutenmetrov navora, 45 TFSI ima malenkost večjo moč, 180 kW in 370 Nm, in je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom quattro. Za najbolj divje je na voljo različica TTS, ki ima prav tako vgrajen dvolitrski agregat z 225 kilovati in 400 Nm navora. Serijsko je opremljen s štirikolesnim pogonom in samodejnim menjalnikom S Tronic.

Vstopni kupci bodo prikimali daljšemu seznamu serijske opreme. Že z najcenejšim avtomobilom na ceniku je na voljo izbirni način voznih profilov, ogrevana stranska ogledala, senzor za luči in dež, multifunkcijski volan in digitalni merilniki. Seznam zaključijo še osvetljeni priključki USB, prostoročna povezljivost Bluetooth in 17-palčna platišča.

Vrh ponudbe zaseda TTS, ki ga poganja bencinski dvolitrski štirivaljnik. S prenovo se je poslovil dizelski agregat. | Foto: Audi Vrh ponudbe zaseda TTS, ki ga poganja bencinski dvolitrski štirivaljnik. S prenovo se je poslovil dizelski agregat. Foto: Audi

Notranjost je pridobila digitalne merilnike in je izdelana še nekoliko bolj kakovostno. | Foto: Audi Notranjost je pridobila digitalne merilnike in je izdelana še nekoliko bolj kakovostno. Foto: Audi

Razlike bi lahko iskali s povečevalnim steklom

Zunanje spremembe so resnično majhne. Le najbolj zagreti oboževalci bodo opazili spremenjeno masko hladilnika s tridimenzionalnim videzom, večje zračnike in nekoliko bolj ostre bočne linije. Zadek krasi le spremenjen delček nad izpušnimi cevmi.

Bolj kot s spremenjeno zunanjostjo želi Audi kupce privabiti z dvema posebnima izvedenkama. Prva je označena kot Audi TT 20 years in bo izdelana v 999 primerkih ter bo nosila nekaj oblikovalskih elementov, ki jih je napovedal koncept roadster leta 1995. Poleg posebne sive barve bo opremljen še z matričnimi OLED zadnjimi žarometi, 19-palčnimi sivimi platišči in kromiranimi zaključki izpušne cevi. Druga posebna različica je TT S line competition, ki nadgraduje notranji videz. Poleg dodatnega športnega zaslona na digitalnih merilnikih je najbolj očitno še kontrastno oblazinjenje.

Prenovljeni TT bo v prodajne salone zapeljal v zadnjem četrtletju letošnjega leta. V Nemčiji se cene začnejo pri 35 tisoč evrih za osnovno izvedenko, roadster je dražji za malce več kot dva tisočaka, TTS pa bo tam na voljo od 54 tisoč evrov dalje.

Avtomoto To je novi audi A1 #foto
Avtomoto Nemška policija zjutraj aretirala šefa Audija
audi e-tron quattro
Avtomoto Novost Audija: Takšne rešitve avtomobili še ne poznajo #foto
Ne spreglejte