SiolNET. Avtomoto Novice
5,93

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Nemška policija zjutraj aretirala šefa Audija

5,93

termometer

Nemška policija je v Münchnu zjutraj zaradi afere dieselgate aretirala Ruperta Stadlerja, predsednika upravnega odbora Audija.

Audi A7 Avtomoto Audi zaradi nepravilnosti zaustavil proizvodnjo dizelskih A6 in A7

Prejšnji mesec je Audi priznal, da so vgradili goljufivo napravo še na 60.000 modelov A6 in A7. Številka vseh avtomobilov, ki so jih ali jih še bodo vpoklicali na servis, se je zato povečala na 850.000. Prejšnji mesec je Audi priznal, da so vgradili goljufivo napravo še na 60.000 modelov A6 in A7. Številka vseh avtomobilov, ki so jih ali jih še bodo vpoklicali na servis, se je zato povečala na 850.000. Foto: Reuters

''Potrjujemo, da je bil Rupert Stadler to jutro aretiran. Zaslišanje o tem, ali bo pridržan, še poteka,'' je dejal tiskovni predstavnik Volkswagna in dodal, da glede Stadlerja pričakujejo oprostilno sodbo. Pri Audiju uradnih izjav še ne dajejo.

Stadler je bil vodja Audija enajst let. Prejšnji teden so z državnega tožilstva sporočili, da so začeli predhodno preiskavo proti njemu in še enemu članu odbora.
Audi Avtomoto Dizelska afera in slabi prodajni rezultati: upravo Audija lahko zapustijo štirje direktorji Herbert Diess Avtomoto Prvi mož Volkswagna še prvi nadzornik Audija?

Nevarnost skrivanja dokazov

Po aretaciji so se oglasili tudi preiskovalci, ki so navedli razlog za odvzem prostosti. Vodilnega moža Audija so zjutraj aretirali zaradi suma skrivanja dokazov v povezavi z dizelsko afero dieselgate. ''Obtoženi je bil priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je odredil pripor pred začetkom sojenja. Več ne moremo komentirati zaradi ozadja še trajajoče preiskave. Za Rupert Stadlerja še vedno velja domneva o nedolžnosti,'' so v uradni izjavi za javnost sporočilu zapisali preiskovalci.

Komentarji

8

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • amarita / 18.06.2018. ob 14:24 +4 0

  tako se dela v demokraciji ,,,menegerji sicer imajo basnoslovne place in nagrajevanja ...AMPAK TUDI VELIKE ODGOVORNOSTI,kaj pa pri nas???? Pri nas nihce ne odgfovarja za nic!!!!

  +4 0
 • armenius / 18.06.2018. ob 14:22 +4 - 2

  Lepo se vidi da v Nemčiji deluje pravna država. Nihče ni varen, pri nas pa lahko Jankovič počne kar hoče, al se motim?

  +4 - 2
 • LifeXY / 18.06.2018. ob 12:25 +2 0

  Oregon: ni vse v denarju, veliko šteje tudi ugled.

  +2 0
delitve: 33
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin