SiolNET. Avtomoto Novice
1,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pomeben mejnik za tovarno počitniških vozil v Prekmurju

Prekmurci so izdelali že 15.000. Carthagov avtodom

1,80

termometer

Carthago avtodom Odranci Prekmurje
Foto: Carthago

Nemški proizvajalec avtodomov Carthago je pred osmimi leti v Prekmurju v Odrancih postavil nov proizvodni obrat za izdelavo svoje serije pol- in polnoitegriranih bivalnikov chic c-line. Danes podjetje spada med pomembne slovenske izvoznike in zaposluje 716 ljudi. Ta teden pa so Prekmurci dosegli pomemben mejnik: izdelali so petnajsttisoči avtodom.

Petnajsttisoči avtodom iz Odrancev gre v Nemčijo

Tloris jubilejnega petnajsttisočega bivalnika iz Odrancev Tloris jubilejnega petnajsttisočega bivalnika iz Odrancev Foto: Carthago Carthago je danes velik proizvajalec bivalnih vozil, ki slovi po kakovostnih izdelkih višjega cenovnega razreda. Ta uspešna evropska znamka se je razvila iz družinskega podjetja. Petnajsttisoči avtodom, ki so ga naredili v Odrancih, je bil narejen za kupca iz Nemčije.

Gre za polnointegrirani model – pomeni, da bivalna nadgradnja v celoti objema bazno vozilo – chic c-line I 4.9, ki spada med enega od najbolj prodajanih modelov v naboru bivalnikov carthago.

Petnajsttisoči avtodom iz Odrancev se lahko pohvali z nadstandardno serijsko opremo, h kateri spadajo podvozje AL-KO, LED-žarometi, premium izvedba nadgradnje z izdatno izolacijo in 10-letno jamstvo na vodotesnost.


Dolenjci že razmišljajo o hibridnem avtodomu in upajo, da Sloveniji uspe velik turistični preboj


K opremi spadajo tudi streha, odporna na točo, in izolirani prostori za prtljago ter opremo, ki so dostopni od zunaj in delno tudi iz bivalnega prostora. Tak bivalnik spada med tako imenovane vsesezonske oziroma vse leto uporabne bivalnike, saj poleg izdatne izolacije ponuja učinkovit sistem gretja. Za več nomadske svobode in prenočevanja zunaj kampov poskrbijo dodatne baterije za povečanje energijske avtonomije bivalnega dela. Ima tudi prostor za dve plinski jeklenki, saj je oskrba z energijo mogoča tako s plinom kot z elektriko.

Gre za 7,45 metra dolg in 2,27 metra širok ter skoraj tri metre visok bivalnik, ki s skupno dovoljeno maso doseže 4,5 tone, kar pomeni, da je vozen s C-kategorijo vozniškega izpita. Avtodom poganja Fiatov 2,3 l dizelski motor serije multijet s 96 kilovati, v njem lahko potuje največ pet potnikov. Gre za 7,45 metra dolg in 2,27 metra širok ter skoraj tri metre visok bivalnik, ki s skupno dovoljeno maso doseže 4,5 tone, kar pomeni, da je vozen s C-kategorijo vozniškega izpita. Avtodom poganja Fiatov 2,3 l dizelski motor serije multijet s 96 kilovati, v njem lahko potuje največ pet potnikov. Foto: Jure Gregorčič

Bivalni tloris tega petnajsttisočega avtodoma, narejenega v Odrancih, ponuja spalnico z veliko posteljo, ki je opremljena z nadstandardno vzmetnico ter z vrati ločena od bivalnega prostora. Nad vozniško kabino je dvižna postelja, ki prav tako ponuja izdatno udobje, kot ga premium hiša na kolesih zahteva. Izstopa še prostorna kopalnica, ki ima ločeno kabino za prhanje. Omeniti je treba še sodobno opremljeno kuhinjo s kavnim avtomatom ter hladilno omaro. V sprednjem delu avtodoma sta potnikom na voljo udobna dineta s sedežno klopjo v obliki črke L in dodaten fotelj s kakovostnim oblazinjenjem. Avtodom je opremljen tudi z audio- in videoopremo. Bivalni tloris tega petnajsttisočega avtodoma, narejenega v Odrancih, ponuja spalnico z veliko posteljo, ki je opremljena z nadstandardno vzmetnico ter z vrati ločena od bivalnega prostora. Nad vozniško kabino je dvižna postelja, ki prav tako ponuja izdatno udobje, kot ga premium hiša na kolesih zahteva. Izstopa še prostorna kopalnica, ki ima ločeno kabino za prhanje. Omeniti je treba še sodobno opremljeno kuhinjo s kavnim avtomatom ter hladilno omaro. V sprednjem delu avtodoma sta potnikom na voljo udobna dineta s sedežno klopjo v obliki črke L in dodaten fotelj s kakovostnim oblazinjenjem. Avtodom je opremljen tudi z audio- in videoopremo. Foto: Jure Gregorčič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin