Prekmurcem, ki izdelujejo prestižne avtobuse, ukradli še dva kombija

Tatovi so iz podjetja za predelavo vozil in izdelavo mestnih avtobusov Kutsenits International v Murski Soboti ukradli dva neregistrirana volkswagen transporterja. Tatovi podjetja, ki je slovenska izpostava avstrijske družbe Kutsenits z 69-letno tradicijo, niso obiskali prvič.

Fotografija ukradlega kombija VW transporter. Fotografija ukradlega kombija VW transporter. Foto: policija

Murskosoboška policija obvešča o kraji dveh transportnih kombijev volkswagen transport iz podjetja za proizvodnjo vozil na Lendavski ulici v Murski Soboti. Oba kombija sta bila neregistrirana in namenjena nadaljnji predelavi.

"Odtujena je bila tudi večja količina pločevine, žice za varjenje, več kosov raznega orodja in več različnih delov za avtomobile in avtobuse. Skupna materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okrog 140 tisoč evrov," sporočajo s policije v Murski Soboti, kjer tudi zbirajo podatke o vlomu in dodatnih informacijah.  

Podjetju so že ukradli dva prestižna avtobusa

Neuradno gre za vozila slovenske izpostave avstrijskega podjetja Kutsenits, ki je bilo ustanovljeno leta 1948 in se ukvarja s predelavo in izdelavo vozil za prevoze. Na osnovi kombijev izdelujejo predvsem mestne avtobuse.

Za podjetje današnja kraja ni prvi tak primer. Kriminalisti policijske uprave Murska Sobota še vedno preiskujejo kraji dveh avtobusov v letih 2013 in 2014, poroča pomurski spletni portal Pomurje.si. Po predvidevanjih poznavalcev za krajami prestižnih avtobusov stoji dobro organizirana kriminalna družba z Balkana, ki je posebej specializirana prav za taka vozila. Po kraji naj bi jih preprodali v vzhodno Evropo ali celo na Bližnji vzhod.            

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano