SiolNET. Avtomoto Novice
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger
AMZS test otroških sedežev

Pregled otroških sedežev: dva med njimi odsvetujejo

0,18

termometer

otrošk sede | Zaradi številnih novih imen in znamk je pregled nad ponudbo otroških sedežev za potrošnike otežen, poudarjajo na AMZS. | Foto: AMZS
Zaradi številnih novih imen in znamk je pregled nad ponudbo otroških sedežev za potrošnike otežen, poudarjajo na AMZS. Foto: AMZS

AMZS je skupaj z evropskimi avtomobilskimi klubi izvedla test otroških sedežev in dva med preizkušenimi odkrito odsvetujejo. Večina sedežev je sicer upravičila pričakovanja.

Evropski avtomobilski klubi in organizacije za varstvo potrošnikov so pod drobnogled vzele 33 otroških sedežev. Večina jih ponuja dobro varnostno zaščito, preprosto upravljanje s sedežem in dobro ergonomijo.

A le eden med sedeži je dobil oceno “zelo dobro”, dva sedeža pa zaradi ocene “slabo” pri AMZS odsvetujejo.

otrošk sede | Foto: AMZS Foto: AMZS Eden med sedeži lutke ni zadržal

Sedež Tex Baby Eris i-size se na testu ni dobro odrezal, ker se je varnostna zaponka integriranega varnostnega pasu pri čelnem trku razletela in pas ni zadržal lutke v sedežu. Pri sedežu Babyauto Buddy i-size pa so ugotovili, da je v tekstilni oblogi vsebnost sredstva proti gorenju TDCP višja od dovoljene.

Na drugi strani je Silver Cross Dream edini sedež, ki je na letošnjem testu dobil oceno zelo dobro.

Strokovnjaki na neodvisnem testu pri otroških varnostnih sedežih preizkusijo štiri glavne kategorije: varnost, upravljanje, ergonomijo in morebitne vsebnosti škodljivih snovi. Tako morajo pri varnosti sedeži prestati preskusne trke, pri upravljanju se posvetijo namestitvi sedeža v avtu, pri ergonomiji pa z otroki preverijo udobje sedenja v sedežih.

otrošk sede | Foto: AMZS Foto: AMZS

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin