Porsche: Z naslednikom superšportnega 918 spyder se nam ne mudi

Porsche razvija svojega prvega električnega športnika e-mission, naslednika superšportnega 918 spyder pa še ne razvijajo. Kljub zaostreni konkurenci ga na cestah ne bo še vsaj okrog osem let.

Porsche 918 spyder

"Tak avtomobil izdelamo vsakih 10 let"

Porsche 918 spyder je zdaj že razprodani superšportnik znamke iz Stuttgarta, ki je s ceno okrog milijona evrov pred leti osrečil tudi kupca v Sloveniji. To je bil najzmogljivejši porsche, ki tudi zdaj predstavlja vrh ekskluzivnosti Porschejeve znamke. Tako bo ostalo še nekaj let, saj pri Porscheju kljub načrtovani proizvodnji električnega športnika e-mission še ne načrtujejo izdelave naslednika 918 spyder. Del hibridne tehnologije tega avtomobila je prispevala tudi slovenska Hidria.

"Tak avtomobil izdelamo vsakih deset let, zato bomo o nasledniku lahko govorili morda čez pet let. Pozdravljamo novo konkurenco, saj bo ta dvignila tekmovalnost v tem razredu avtomobilov," je za Motoring povedal Porschejev izvršni direktor Oliver Blume.

Do konca desetletja bosta predvidoma svoja nova hibridna superšportnika na ceste poslala tako Aston Martin kot Mercedes-Benz, še pred Porschejem pa bo naslednika svojega aduta – šlo bo za povsem električni avtomobil – izdelal tudi McLaren.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • traktor / 20.03.2017. ob 17:28

    Prav v veselje mi je, da ga ima tudi Slovenec.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano