Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Četrtek,
2. 3. 2017,
6.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Porsche Avtosalon Ženeva 2017

Četrtek, 2. 3. 2017, 6.58

6 let, 7 mesecev

Porsche panamera sport turismo: pet sedežev, večji prtljažnik in poudarjena praktičnost

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Porsche panamera sport turismo | Foto Porsche

Foto: Porsche

Porsche razkriva novo izvedbo panamere sport turismo, ki ponuja dodatni zasilni sedež in nekoliko večji prtljažnik z nižjim nakladalnim robom. Avto, ki stavi na kupce s poudarjeno težnjo po praktičnosti, bo v Nemčiji stal vsaj 97 tisočakov.

Dodatni peti sedež je prostorsko bolj zasilen. | Foto: Porsche Dodatni peti sedež je prostorsko bolj zasilen. Foto: Porsche Prva panamera s petimi sedeži

Porsche je novo karoserijsko izvedbo panamere izdelal na podlagi dobrih odzivov na študijo sport turismo z avtomobilskega salona v Parizu leta 2012. Bistvo nove panamere je v večji praktičnosti, s katero želijo pri Porscheju privabiti kupce, ki bi se sicer raje odločili za klasične karavanske avtomobile konkurenčnih premium proizvajalcev. Panamera sport turismo tem prinaša novo sedežno konfiguracijo 4+1, precej nižji nakladalni rob prtljažnika in v njem dodatnih 20 litrov prostora.

To je torej prva panamera, ki ima zadaj tri sedeže. Srednji je sicer manjši in ima dvignjen prostor za noge. Navzven se nova izvedba razlikuje od stebrička B, kjer ima nekoliko daljšo linijo strehe, stebriček D pa je bolj pokončen. Na koncu strehe je aktiven spojler, ki glede na hitrost tristopenjsko prilagaja svoj položaj in tako skrbi za dober aerodinamičen izkupiček.

Navzven se nova izvedba razlikuje od stebrička B, kjer ima nekoliko daljšo linijo strehe, stebriček D pa je bolj pokončen.  | Foto: Porsche Navzven se nova izvedba razlikuje od stebrička B, kjer ima nekoliko daljšo linijo strehe, stebriček D pa je bolj pokončen. Foto: Porsche

Porsche panamera sport turismo | Foto: Porsche Foto: Porsche Višja je za pol centimetra, druge mere so enake klasični panameri

Panamera sport turismo je dolga dobrih pet metrov, široka 1,9 metra in visoka 1,4 metra. V primerjavi s klasično izvedbo je enako dolga in široka, nespremenjeno ima tudi medosno razdaljo, 2,95 metra. Nova panamera je višja za pol centimetra, osnovna prostornina prtljažnika znaša 520 litrov, ki jo je mogoče povečati do 1.390 litrov.

V ponudbi tudi dizelski motor V8

Avtomobil bo sprva na voljo v različicah panamera 4, panamera 4S, panamera 4S diesel, panamera 4 E-hybrid in panamera turbo, ki bodo predvidoma vse razstavljene že prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Ženevi. Najmočnejšo bencinsko različico bo poganjal štirilitrski motor V8 s 540 "konji". V ponudbi bo le en dizelski motor, in sicer štirilitrski turbodizelski motor V8. Vsi motorji bodo enaki kot v klasični panameri.

V Nemčiji bo treba za novo izvedbo panamere odšteti vsaj 97 tisoč evrov, cene panamere turbo sport turismo pa se bodo tam začele pri 158 tisočakih.

Ne spreglejte