SiolNET. Avtomoto Novice
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Porsche nadaljuje hibridno elektrifiakcijo svojih modelov

Porsche panamera 4 E-hybrid – hitra poslovna limuzina je dobila še električni kabel

0,83

termometer

Porsche panamera 4 E-Hybrid
Foto: Porsche

Avtosalon Pariz, pripravi se. Prihaja hibridna porsche panamera, četrta izvedenka Porschejeve štirisedežne športno-poslovne alternative. Bo lahko porsche zares porabil le poltretji liter na sto kilometrov?

Električni porscheji bodo imeli 500 kilometrov dometa #foto in #video

Razprodani porsche 918 spyder: Njegov hibridni pogon je sestavljen iz 4,6-litrskega bencinskega motorja V8, ki velja za najmočnejši motor, vgrajen v serijskega porscheja, in dveh elektromotorjev. K temu, da je ta izjemni šuperšportni avtomobil tako zmogljiv in na drugi strani lahko tudi izjemno varčen, pa je pripomoglo tudi slovensko znanje. Enega od obeh njegovih elektromotorjev so namreč razvili v idrijski Hidrii. Razprodani porsche 918 spyder: Njegov hibridni pogon je sestavljen iz 4,6-litrskega bencinskega motorja V8, ki velja za najmočnejši motor, vgrajen v serijskega porscheja, in dveh elektromotorjev. K temu, da je ta izjemni šuperšportni avtomobil tako zmogljiv in na drugi strani lahko tudi izjemno varčen, pa je pripomoglo tudi slovensko znanje. Enega od obeh njegovih elektromotorjev so namreč razvili v idrijski Hidrii. Foto: Porsche Medtem ko danes avtomobili s hibridnimi pogoni v splošnem večino ljudi spomnijo na dolgočasne karoserijske oblike, varčevanje z gorivom in vse prej kot dinamično vožnjo, pri Porscheju ponujajo hibridne pogone, ki podirajo stereotipe. Električni razvoj gre naprej, tudi v smeri resnih zmogljivosti športnih avtomobilov.

Filozofija te znamke je že od samega nastanka nespremenjena: dirkaško zmogljivi avtomobili, uporabni za vsakodnevne vožnje. In z elektrifikacijo se ni nič spremenilo: cayenne S hybrid in superšportni 918 spyder, ki sta k tej znamki prinesla hibridizacijo, sta dokazala, da je mogoče nove tehnologije zasnovati tudi tako, da so avtomobili še bolj športni.

Porsche 919 hybrid Porsche 919 hybrid Foto: Porsche Potem ko so, kot že rečeno, z modelom 918 spyder že dokazali, da je lahko elektrika zanesljiv, predvsem pa ekstremno učinkovit pomočnik v superšportnikih (ne nazadnje so s hibridnim pogonskim sistemom v dirkalniku porsche 919 hybrid) že dvakrat zmagali tudi v Le Mansu), je čas, da so podobno pogonsko filozofijo, ki športnosti dodaja novo dimenzijo, prenesli še na model panamera.

S tem je Porscheju uspelo še nadgraditi uspešno združevanje nezdružljivega: inovacije s tradicijo ter športne zmogljivosti z vsakdanjo uporabnostjo. Zato širijo novi rod športnikov z veliko adrenalina tudi za voljo elektrike.

Najhitrejša poslovna limuzina z električnimi kablom in dodatnimi stotimi električnimi kilovati

Sodelovanje z običajno, šuko hišno vtičnico in serijskim, 3,6-kilovatnim polnilnikom bo baterijo napolnilo v slabih šestih urah. Sodelovanje z običajno, šuko hišno vtičnico in serijskim, 3,6-kilovatnim polnilnikom bo baterijo napolnilo v slabih šestih urah. Foto: Porsche Priključni hibrid bo ob pritisku na gumb za zagon hibridnega pogonskega sklopa že v izhodišču glavno vlogo podeljeval ekološki ozaveščenosti. Speljal bo namreč v čisti tišini in zgolj s pomočjo elektrike dosegal hitrosti do 140 kilometrov na uro. Porsche kljub temu poudarja, da športne plati niso zanemarili. Štirikolesno gnani avtomobil bo tudi s pomočjo 700 njutonmetrov navora sto kilometrov dosegel v 4,5 sekunde, pospeševanje pa se bo prenehalo šele pri 278 kilometrih na uro. Za optimalno uravnavanje športnosti in udobja bo serijsko skrbelo zračno vzmetenje.

Zmogljivosti elektromotorja so omejene na okroglo številko – vseh kilovatov je sto, navora pa za 400 njutonmetrov. Medtem ko je moral voznik pri predhodniku za izkoristek pomoči elektromotorja stopalko za plin pohoditi vsaj 80-odstotno, zdaj 2,9-litrski V6 biturbo bencinar z 243 kilovati z električnim sodeluje sinhrono v celotnem območju delovanja. V nasprotju s prejšnjo generacijo aktuator ni več elektrohidravličen, ampak elektromehanski, zato Porsche obljublja tudi večjo odzivnost pogonskega sklopa.

Avtosalon v Parizu bo pod svojimi žarometi grel tudi pločevino hibridne panamere s skupno sistemsko močjo 340 kilovatov, 50-kilometrskim električnim dosegom in menda celo 2,5-litrsko porabo goriva, kar naj bi ustrezalo zelo nizkim izpustom le 56 gramov CO2 na prevoženi kilometer. Realnost na cesti bo zagotovo drugačna, a avtomobil ima kljub vsemu velik potencial učinkovitejšega ravnanja z energijo v razmerju med zmogljivostmi in porabo. Porsche je že obelodanil ceno za nemški trg: 107.553 evrov. Avtosalon v Parizu bo pod svojimi žarometi grel tudi pločevino hibridne panamere s skupno sistemsko močjo 340 kilovatov, 50-kilometrskim električnim dosegom in menda celo 2,5-litrsko porabo goriva, kar naj bi ustrezalo zelo nizkim izpustom le 56 gramov CO2 na prevoženi kilometer. Realnost na cesti bo zagotovo drugačna, a avtomobil ima kljub vsemu velik potencial učinkovitejšega ravnanja z energijo v razmerju med zmogljivostmi in porabo. Porsche je že obelodanil ceno za nemški trg: 107.553 evrov. Foto: Porsche

Od 3,6 ure do šest ur črpanja elektrike prek kabla

Porsche zagotavlja, da bo največja učinkovitost vozila dosežena v samodejnem voznem programu hybrid auto. Porsche zagotavlja, da bo največja učinkovitost vozila dosežena v samodejnem voznem programu hybrid auto. Foto: Porsche Litij-ionska baterija je svoje mesto tudi tokrat našla v dnu prtljažnika, njena teža ostaja enaka, zmogljivost pa se je z 9,4 povečala na 14,1 kilovatne ure. Sodelovanje z običajno, šuko hišno vtičnico in serijskim, 3,6-kilovatnim polnilnikom bo baterijo napolnilo v slabih šestih urah, doplačljiv, zmogljivejši, 7,2-kilovatni polnilnik pa bo ta čas skrajšal na 3,6 ure. Polnjenje se bo lahko sprožilo tudi daljinsko s pomočjo za to ustvarjenih aplikacij za mobilne telefone.

Skladno s hibridno tehnologijo ta panamera ponuja tudi prilagojeno grafiko digitalne instrumentne plošče, ki zalogo porabljene energije prikazuje v slogu superšportnika 918 spyder, vmesnik na sredinski konzoli, podprt z 12,3-palčnim zaslonom, pa ponuja tudi druge grafične posladke.

Avtomobil ponuja ekologijo visoke tehnologije in ekskluzivnosti Avtomobil ponuja ekologijo visoke tehnologije in ekskluzivnosti Foto: Porsche Z njimi bo voznik nadziral ali prilagajal informacije, povezane z delovanjem vozila – vključno s hibridnim asistentom za lažje reguliranje zaloge električne moči.

Porsche zagotavlja, da bo največja učinkovitost vozila dosežena v samodejnem voznem programu hybrid auto.

Drugi programi, ki bodo na voljo, so: E-Power za maksimalne zmogljivosti, E-hold, s katerim bo elektrika potrpežljivo čakala, ker bo glavno vlogo prevzel bencinski motor, v programu E-charge pa bo bencinski motor generiral več moči, kot je bo voznik v tistem trenutku dejansko potreboval za vožnjo in jo namenjal polnjenju baterije.

Skladno s hibridno tehnologijo ta panamera ponuja tudi prilagojeno grafiko digitalne instrumentne plošče, ki zalogo porabljene energije prikazuje v slogu superšportnika 918 spyder, vmesnik na sredinski konzoli, podprt z 12,3-palčnim zaslonom, pa ponuja tudi druge grafične posladke. Skladno s hibridno tehnologijo ta panamera ponuja tudi prilagojeno grafiko digitalne instrumentne plošče, ki zalogo porabljene energije prikazuje v slogu superšportnika 918 spyder, vmesnik na sredinski konzoli, podprt z 12,3-palčnim zaslonom, pa ponuja tudi druge grafične posladke. Foto: Porsche

video: Porsche panamera 4 E-hybrid - v Sttugratu trdijo, da pogum vse spremni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin