Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
10.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Alfa Romeo

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 10.03

8 let

Po sedmih letih nova alfa romeo: v sredo bodo v Torinu razkrili novo giulio

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Alfa Romeo bo predstavila svoj tretji model giulie, s katerim naj bi začela preporod znamke v Evropi in ZDA. Limuzina se bo spogledovala tudi s premium avtomobili, kot sta BMW serije 3 in audi A4.

Prva novost Alfe Romeo po sedmih letih

Alfa Romeo je svoj zadnji model, to je bila majhna kombilimuzina mito, predstavil že leta 2008, v sredo pa se bo evropska ponudba alf vsaj uradno – avtomobil bo predvidoma na voljo šele prihodnje leto – v Evropi z dveh povečala na tri modele. V Torinu bodo namreč predstavili novo limuzino giulio. To je reinkarnacija prodajno zelo uspešnega modela iz šestdesetih in sedemdesetih let, sicer pa gre za neposredno naslednico alfe romeo 159.

Italijani imajo z novim modelom velike načrte. Ta naj bi predvsem ustavil negativni trend poslovnih rezultatov v zadnjem desetletju, obenem pa z novo platformo prinesel zagon za razvoj znamke v prihodnosti. Spomnimo, Alfa Romeo je bila ena od ključnih znamk pri petletnem načrtu predsednika Sergia Marchionneja, kako koncern Fiat-Chrysler spraviti nazaj na zeleno vejo. Marchionne je za leta 2018 napovedoval prodajo 400 tisoč alf romeo na leto, lani jim jih je uspelo prodati le dobrih 68 tisoč. Med ključne nove modele bodo v tem obdobju spadali tudi novi športni terenci.

V ponudbi tudi bencinski in dizelski šestvaljniki

Alfa Romeo bo z giulio napadala premium avtomobile. Dimenzijsko bo primerljiva z BMW serije 3. Na voljo bodo zmogljivi motorji, na primer bencinski turbo motor V6 z več kot 500 "konji". Gre za prilagojeno različico motorja, ki so ga pri Ferrariju sprva izdelali za Maseratijeva modela quattroporte in ghibli. Giulia bo poleg tega na voljo tudi s tremi različicami dvolitrskega bencinskega motorja, v dizelski ponudbi pa bosta 2,2-litrski in trilitrski motor V6. Dizelski motorji so že znani iz različnih modelov Jeepa in Chryslerja.

Ne spreglejte