Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
14.00

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Citroën Slovenija

Foto: Citroën

Natisni članek

Citroen avtomobil advertorial

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 14.00

2 meseca, 2 tedna

Novo v Sloveniji: Citroën C3 Aircross

Vsebino omogoča Citroën Slovenija

Foto: Citroën

Na slovenske ceste je v jeseni 2017 zapeljal še en nov trendovski crossover. Tokrat Citroënov, ki z drugačnim zunanjim in notranjim oblikovalskim pristopom zna izstopati.

Kljub temu, da je gneča v razredu športnih terencev nepopisna, je Citroën C3 Aircross drugačen in prepoznaven.

Na eni strani stavi na prilagodljivost (oprema, barve) zunanjosti in notranjosti, prav tako pa voznika pozdravlja z nekaterimi zanimivimi detajli v notranjosti.

Model samoumevno dokazuje svojo drugačnost z edinstveno, a hkrati tudi vzdržljivo in izvirno stilsko zasnovo, ki je usklajena z geni znamke Citroën in s temeljnimi zapovedmi športnih terenskih vozil.

Nova generacija SUV

Citroën C3 Aircross naznanja svojo drugačnost v razredu športnih terenskih vozil s svojo mogočno, izvirno in sodobno postavo.

Njegov slog je robusten in hkrati zaščitniški po zaslugi visokega pokrova motornega prostora, ki ga poudarja kroman logotip dvojne puščice, v katerem je integrirana osvetlitev na diode LED.

Novi SUV Citroën C3 AIRCROSS je del znamkine ofenzive v segmentu športnih terenskih vozil. Model dokazuje svojo drugačnost z edinstveno, a hkrati vzdržljivo in izvirno stilsko zasnovo.  | Foto: Novi SUV Citroën C3 AIRCROSS je del znamkine ofenzive v segmentu športnih terenskih vozil. Model dokazuje svojo drugačnost z edinstveno, a hkrati vzdržljivo in izvirno stilsko zasnovo.

Prostoren in ultra modularen

Visoka in domiselna arhitekturna zgradba zagotavlja Citroënu C3 Aircrossu najbolj prostorno notranjost v njegovem razredu in nadstandardno udobje: pet sedežnih mest z veliko prostora za kolena in nad glavami.

Prtljažnik se ponaša s 410 litri prostornine, ki jo je mogoče povečati vse do 520 litrov, zahvaljujoč sedežni klopi, deljivi v razmerju 2/3-1/3.

Za zares celovito modularnost pa lahko sedež sprednjega sopotnika preklopite in pridobite kar 2,40 metra dolg prostor za nakladanje.

Zaradi horizontalno uravnovešenih linij in razkošnih oblin je njegov videz brez vsakega kančka agresivnosti. | Foto: Zaradi horizontalno uravnovešenih linij in razkošnih oblin je njegov videz brez vsakega kančka agresivnosti.

Vzdržljiv in robusten dizajn

Zaradi mišičastih linij pokrova motornega prostora, ki je kratek in hkrati tudi visok, se novi C3 Aircross ponaša s povsem inovativno držo v svojem avtomobilskem segmentu. Daje vtis vzdržljivosti in z oblikovno prepoznavnimi prednjimi in zadnjimi lučmi pritegne poglede.

Športno terensko vozilo je prevzelo prepoznavne grafične elemente znamke Citroën, kot so dvonivojski optični bloki. Ti poudarijo izraz sprednjega dela vozila zlasti z oblikovno prepoznavnimi lučmi, značilnimi za najnovejše kreacije znamke.

Citroën C3 AIRCROSS se dobro znajde tako v mestu kot tudi na deželi, zato bo poenostavil vaš vsakdanjik.  | Foto: Citroën C3 AIRCROSS se dobro znajde tako v mestu kot tudi na deželi, zato bo poenostavil vaš vsakdanjik.

Brez težav po vseh terenih: grip control in sistem za spust po klancu

S tem športnim terenskim vozilom boste nadvladovali cesto! Zaradi privzdignjenega podvozja, velikih koles in sistema za izboljšano vlečno moč (Grip Control) s pomočjo pri speljevanju v klanec (Hill Assist Descent) si boste upali zapeljati na vse vrste cest.

Citroën C3 Aircross lahko prilagaja pogonsko moč sprednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

Citroen c3 | Foto:

Okreten v mestu s sistemom Park assist in načinom top rear vision

V mestu vas bo njegova tehnologija Park Assist spremljala pri izvajanju manevrov med parkiranjem.

Kamera za pomoč pri vzvratni vožnji z načinom Top Rear Vision vam bo na sedempalčnem zaslonu na dotik prikazovala sliko območja za vozilom pod kotom 180°.

Citroen C3 | Foto:

85 kombinacij: drznost v barvah

Iz osmih barv karoserije, treh barv strehe in štirih barvnih paketov lahko sestavite Citroëna C3 Aircross po svojem okusu. Skupaj vam je na voljo kar 85 kombinacij.

Čisto nič ni prepuščeno naključju, niti individualizacija podobe, ki je premišljena do najmanjših podrobnosti: zadnja vogalna stekla z učinkom žaluzije in nosilni drogovi strešnega prtljažnika se pridružujejo barvitim dodatkom na ohišju zunanjih ogledal, okrasnim profilom žarometov in srednjim kolesnim okrasom.

Individualizacija podobe je v igri tudi v potniškem prostoru, kjer lahko izbirate med petimi popolnoma različnimi kombinacijami notranjosti.

Do 520 litrov prtljažnega prostora

Kot že omenjeno, v Citroënu ne boste omejeni s prtljago, saj ima C3 Aircross največji prtljažni prostor v svojem segmentu, s hitrim in preprostim dostopom prek velikih in širokih prtljažnih vrat in nizkim pragom.

Prtljažnik se ponaša s 410 litri prostornine, ki jo je mogoče povečati vse do 520 litrov, zahvaljujoč sedežni klopi, deljivi v razmerju 2/3-1/3.

Zmogljivost prtljažnega prostora pri poklopljenih zadnjih sedežev doseže 1.289 litrov.

Praktičen za vsakdanjo rabo je C3 Aircross opremljen tudi z zložljivo zadnjo polico prtljažnega prostora, ki jo je mogoče pospraviti pokončno za zadnjimi sedeži, kar je idealno za prevoz visokih predmetov.

Citroen C3 Aircross premore največji prtljažnik v svojem segmentu. | Foto: Citroen C3 Aircross premore največji prtljažnik v svojem segmentu.

NAROČITE SE NA TESTNO VOŽNJO ŽE DANES

Ne spreglejte