SiolNET. Avtomoto Novice
0,56

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Mercedes-benz vision EQXX

Novo iz Stuttgarta: koliko tehnologije v serijske mercedese?

0,56

termometer

Mercedes-benz vision EQXX
Koliko tehnologije tega koncepta bo prišlo v serijske mercedese? Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz je razkril koncept svojega do zdaj energijsko najučinkovitejšega modela. Vision EQXX ima z elektropogonom uradni domet tisoč kilometrov. V serijski proizvodnji avtomobila ne pričakujemo, tehnologijo pač.

Mercedes-benz vision EQXX Foto: Mercedes-Benz Pri Mercedes-Benzu so več tednov napovedovali ta koncept, katerega bistvo je v energijski učinkovitosti. Tisočkilometrski domet bi najlažje dosegli z večjimi baterijami, kar pa v praksi poveča maso avtomobila in porabo ter poslabša vozne lastnosti. Nemci so velik domet raje dosegli s številnimi tehničnimi rešitvami, ki vsaj uradno in teoretično porabo nižajo pod mejo deset kilovatnih ur (kWh) na sto kilometrov vožnje.

Baterije imajo 900-voltni sistem. Zmogljivost je sto kilovatnih ur, a v primerjavi s serijskim EQS 450+ so baterije polovico manjše in za 30 odstotkov lažje. Masa konceptnega avtomobila je tako le 1.750 kilogramov.

V notranjosti bistvo v velikem enotnem zaslonu

Ob tem so mu namenili še posebne pnevmatike z nizkim kotalnim uporom, nizek aerodinamični količnik (0.17), prilagodljiv zadnji difuzor, sistem hlajenja baterije in številne zelo lahke materiale.

V notranjosti je najbolj vpadljiv 47,5-palčni digitalni zaslon, ki se kot ena enota razprostira prek vse širine vozila. Zaslon ima ločljivost 8k.

Mercedes-benz vision EQXX Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz vision EQXX Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz vision EQXX Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-benz vision EQXX Foto: Mercedes-Benz

 

 

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin