SiolNET. Avtomoto Novice
2,74

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov rekord: za toliko se je prodal 29 let star Škodin favorit #foto

2,74

termometer

Škoda favorit |  | Foto: Collecting Cars
Foto: Collecting Cars

Včeraj zvečer se je končala spletna dražba za praktično neuporabljeno škodo favorit iz leta 1993. Kar štiriinšestdesetkrat so potencialni kupci dvignili ceno, zmagovalec dražbe pa bo za ta edinstveni favorit plačal 25.200 evrov. Avto je bil namreč prodan za 24 tisoč evrov, preostali znesek pa je namenjen lastniku Collecting Cars. S tem je to postal najdražji Škodin favorit, obenem pa je kupec zanj odštel več kot stane nova škoda octavia.

Že prvi dan začetka dražbe je ta poseben škoda favorit požel precej zanimanja. Na koncu si je samo dražbo ogledalo več kot 16 tisoč ljudi, ceno pa so kupci dvignili kar štiriinšestdesetkrat. Zakaj je ta favorit tako poseben? Gre za praktično neuporabljen avto, z njim je zdaj že pokojni Grk prevozil vsega 25 kilometrov, avto ima sedeže oblečene v originalne plastične vreče in stoji še na prvotnih pnevmatikah.

Kje bo končal favorit, ni znano

A pri Collecting Cars zaradi varovanja osebnih podatkov ne razkrivajo, kdo je postal kupec avtomobila. Niti ni znano, v kateri državi bo pristal oziroma ali bo ostal v Evropi ali bo odšel v kakšen drug konec sveta.

Prodajalec je z avtomobilom naredil še dodatnih devet kilometrov. Kot je opisal, je naredil 40 odstotkov vseh njegovih kilometrov, saj ga je moral odpeljati do servisa in na lokacijo za fotografiranje. Pred prodajo so škodi favorit iz leta 1993 zamenjali vodno črpalko, vse tekočine, črpalko za gorivo, akumulator in zavorne ploščice. 

Ko je že precej ostareli lastnik pred 29 leti kupil novo škodo favorit, jo je odpeljal do svoje podzemne garaže. V prihodnjih nekaj dneh je z njo opravil še nekaj voženj in skupno prevozil 25 kilometrov. Po tem je ugotovil, da zaradi svoje starosti ne uživa več v vožnji, zato je favorit ostal vse do letos parkiran v njegovi garaži. Čeprav se vsa ta leta z njim ni vozil, je bil avto vsako leto registriran in zavarovan. Po smrti lastnika je škodo v last dobil njegov sin, ki jo je prodal. Zdaj je našla svoje mesto na dražbi, na kateri bodo tega novega favorita prodali za rekordno vsoto. Že zdaj je namreč dosegel ceno 18 tisoč evrov, dražba pa se bo končala danes zvečer.

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Škoda favorit | Foto: Collecting Cars Foto: Collecting Cars

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin